Deze heerlijke courgette uit de oven is echt een supersimpel recept. Bijna te simpel om er een blog post aan te wijden, maar ik doe het toch :). Het is namelijk een enorme knaller bij visrecepten. Daarnaast verdient de groente courgette ook een standbeeld, omdat het zo’n veelzijdige, smaakvolle en makkelijk te combineren groente is. Ga jij ook aan de slag met deze courgette uit de oven?
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
1 courgette
versgemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie extra vergine
Wil je het voor meerdere personen maken, bijvoorbeeld voor tijdens een gezellig etentje? Dan is dit recept natuurlijk heel eenvoudig te verdubbelen. Uiteraard is dit ook mogelijk in het geval van hele stevige honger.
Wat je gaat doen voor courgette uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in hele dunne plakjes en leg deze in een ovenschaal. Strooi er zwarte peper en zeezout over en besprenkel met olijfolie. Eventueel kun je er ook nog wat fijngehakte oregano of tijm overheen strooien met wat gekneusde knoflook. Maar houdt daarbij wel in de gaten wat de smaken van je hoofdgerecht zijn. Tijm smaakt namelijk niet zo lekker bij koriander, om maar een voorbeeldje te noemen 😉
Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15-20 minuten, maar houdt het zelf ook in de gaten. Het verschil in dikte kan er voor zorgen dat het gerecht de ene keer sneller gaart dan de andere keer. Als de courgette een mooi goudbruin randje krijgt, zijn ze goed.
Ik zei toch dat het een supersimpel recept was? Toch is deze courgette uit de oven echt het uitproberen waard en zal hij je niet teleurstellen. Deze snelle visgerechten passen er bijvoorbeeld perfect bij, maar omdat courgette zo divers is, zijn er heel veel combinaties mogelijk. Ik zeg alvast ‘eet smakelijk’!