4.34 van 3 stemmen

Couscoussalade met kikkererwten en paprika

20 minuten
Salade
Vegetarisch

Tijdens onze zomervakantie haalden we soms even een salade en sapje om ergens buiten te eten als we onderweg waren. Een van de salades die ik een keer kocht bij de supermarkt was een couscoussalade gevuld met onder andere kikkererwten, paprika, lente-ui en abrikozen. Ik vond het een heerlijke combinatie …

Tijdens onze zomervakantie haalden we soms even een salade en sapje om ergens buiten te eten als we onderweg waren. Een van de salades die ik een keer kocht bij de supermarkt was een couscoussalade gevuld met onder andere kikkererwten, paprika, lente-ui en abrikozen. Ik vond het een heerlijke combinatie en besloot er thuis mijn eigen variant van te maken. Hartstikke goed gelukt en ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Couscoussalade met fruitazijn

Er zit ook nog een geheim ingrediënt in en dat is de granaatappelazijn van Foodelicious die ik onlangs heb ontdekt. Ik ben al enorm fan van granaatappelmelasse, maar die meng ik altijd met azijn of citrussap omdat ik ‘m anders te zoet vind. In de granaatappelazijn is dat opgelost en ik vind het een geweldige smaakmaker voor dit soort salades. Maar laat je niet uit het veld slaan door te denken dat je deze moet gebruiken. Want met ieder andere fruitazijn smaakt deze salade ook heerlijk.

Ingrediënten

  • 300 gr volkoren couscous
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 tl kurkuma
  • olijfolie extra vergine
  • 3 puntpaprika’s, in kleine stukjes
  • 300 gr kikkererwten, uitgelekt
  • 6 stengels lente-ui, fijngehakt
  • 75 gr gewelde abrikozen, in stukjes
  • handje verse munt, blaadjes fijngehakt
  • handje platte peterselie, fijngehakt
  • fruitazijn, bijvoorbeeld granaatappel- of frambozenazijn
  • zout

Aan de slag!

  • Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met groentebouillon, kurkuma en 1 el olijfolie extra vergine. Roer daarna los met een vork en laat iets afkoelen.
  • Meng de couscous met de puntpaprika, kikkererwten, lente-ui, abrikozen, munt en peterselie.
  • Schenk er een flinke scheut olijfolie extra vergine en 1 el azijn bij en een snuf zout. Meng goed door elkaar en proef. Voeg eventueel extra olijfolie toe.
  • Tip: Wil je er nog iets bij serveren? Ga dan voor gebakken vegetarische kipstukjes.

Notities

  • Met dit recept maak je salade voor 4 personen als lunch.
  • Bereiding: 20 minuten.
  • Tip: Wil je er nog iets bij serveren? Ga dan voor gebakken vegetarische kipstukjes.

Recept: Francesca (geïnspireerd door een kant-en-klaar salade van Albert Heijn), Fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer