De rijstwafel. We kennen ‘m allemaal, maar vaak beleggen we ‘m toch een beetje saai. Ik doe daar net zo hard aan mee. Plakje kaas of kipfilet en misschien nog een tomaatje of komkommer erop en dat is het wel. Terwijl je toch heel veel met rijstwafels kunt doen.
De kleuter mocht me meehelpen met onze ‘creatief met rijstwafels’ uitdaging en wilde in ieder geval een rijstwafel met aardbeien en chocolade. “Wil je ook iets met paprika doen, mama”?, was zijn tweede verzoek. Aan de slag dan maar en wat zijn de rijstwafeltaartjes heerlijk geworden!
Rijstwafel met paprika en oude kaas
Als basis heb ik de speltwafel met quinoa, boekweit en gierst gebruikt. Smeer hier een laagje paprikaspread op en beleg verder met reepjes paprika en wat geschaafde oude kaas. Ik gebruikte oude Leidse kanter hiervoor. Zalige combi!
Rijstwafel caprese
Wederom de speltwafel gebruikt en deze besmeerd met een laagje tomatenspread. Verder belegd met buffelmozzarella, plakjes cherrytomaat, basilicum en geroosterde pijnboompitten. Voor de liefhebbers kun je er ook nog wat druppeltjes olijfolie en balsamico over sprenkelen, maar niet teveel.
Aardbeien rijstwafeltaartje
Nou, dit heeft niets meer te maken met een rijstwafel, dit is gewoon echt een taartje geworden! Als basis nam ik de boekweitwafel met quinoa en lijnzaad. Hierop heb ik een laagje huttenkase gesmeerd en daarop wat aardbei fruitspread. Nog een paar verse aardbeien ‘on top’ en als laatste rasp je er wat extra pure chocolade over. Genieten!
Voor deze recepten heb ik gratis producten van Zonnatura gebruikt. Lees hier mijn disclaimer.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!