Cranberrycompote is voor mij onlosmakelijk verbonden met Kerst en ik gebruik het overal voor. Van ontbijt t/m diner en ook voor hapjes. Zoals deze crostini met camembert en cranberrycompote bijvoorbeeld. Je kunt het bijna geen recept noemen, zo makkelijk zijn ze om te maken. Maar dat is juist fijn, vooral tijdens de kerstdagen. Zeker als je veel mensen op bezoek hebt, kun je niet genoeg makkelijke hapjes in je kerstrepertoire hebben zitten. Hier gaan je gasten van smullen, beloofd!
Ingrediënten
- 12 sneetjes afbak ciabattabrood
- olijfolie extra vergine
- ½ teentje knoflook
- 12 dunne plakjes camembert
- cranberrycompote (zie notities), kijk hier voor het recept
- zwarte peper
- 1 takje tijm, blaadjes fijngehakt
Aan de slag!
- Voorbereiden: De cranberrycompote kun je drie dagen eerder al maken en in een goed afgesloten potje in de koelkast bewaren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Smeer de sneetjes ciabattabrood licht in met olijfolie en het halve teentje knoflook. Leg op ieder sneetje een plakje camembert en leg ze daarna op het bakblik. Zet 8 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en leg ze op een schaal. Garneer iedere crostini met een lepeltje cranberrycompote, snufje peper en wat fijngehakte tijm. Serveer direct.
Notities
- Met dit recept maak je 12 crostini's als hapje.
- Bereiding 10 minuten, oven 8 minuten.
- Tip: in plaats van cranberrycompote kun je ook heel goed deze cranberryjam gebruiken.
Recept & fotografie: Francesca