We zijn dol op pizza’s bakken aan tafel bij Francesca Kookt. Een ideaal apparaat daarvoor is de Pizzarette. Jullie hebben al eerder de review van co-blogger Wendy over de 4-persoonsuitvoering kunnen lezen en vandaag ga ik een stapje verder. Ik heb namelijk een aantal heerlijke Pizzarette recepten voor jullie! Een tijdje terug kwam de vernieuwde 6-persoons Pizzarette Stone binnen en dat was een prima gelegenheid om eens flink te experimenteren en recepten te maken voor de Pizzarette.
Met nog meer mensen pizza’s bakken
De 6-persoonsuitvoering van de Pizzarette werkt hetzelfde als de 4-persoons. Met 1 grote verbetering en dat is namelijk dat je op een echte pizzasteen bakt. Binnen 7 minuten bak je daar echt hele knapperige pizza’s op. Dat is precies wat je nodig hebt voor de lekkerste Pizzarette recepten! De 6-persoons is ideaal voor grotere families, etentjes of feestjes. In totaal kun je er 6 pizza’s mee bakken en natuurlijk zijn er ook 6 spatels meegeleverd, samen met het uitsteekrondje voor het deeg.
Het apparaat is helemaal ‘plug and play’. Steek de stekker in het stopcontact en de plaat begint op te warmen. Na een half uur is de Pizzarette klaar voor het grote werk. Die 30 minuten benut je om de tafel te dekken en al je beleg in bakjes op tafel te zetten voor het leukste deel van de avond. Het zelf beleggen en bakken van je pizza’s. Vooral voor kinderen is dit dikke lol, maar inmiddels weet ik uit ervaring dat volwassenen zich er ook reuze mee vermaken. Wil je in detail weten hoe de Pizzarette werkt? Lees dan de review van Wendy nog eens na, de inhoud hiervan is ook van toepassing op de 6-persoonsuitvoering. Met nog wel een aanvulling dat de pizzasteen bij de Pizzarette Stone wat lastig schoon te maken is na gebruik. Probeer niet teveel met kaas te knoeien terwijl je aan het bakken bent, dat scheelt enorm in gedoe achteraf.
Pizzarette recepten
Tijdens de laatste test hebben we een aantal fijne toppings bedacht voor de pizza’s. Voordat we aan onze top 3 beginnen heb ik nog 2 belangrijke ‘regels’ voor het pizzabakken. Zodat je verzekerd bent van een krokante bodem:
- Gebruik niet teveel tomatensaus
- Beleg de pizza niet te dik
Natuurlijk ga je die eerste pizza wel te dik beleggen met teveel tomatensaus, maar dat leer je vanzelf af. Dan is het nu tijd voor onze top 3!
Pizzarette recept vegetarisch: tomaat, mozzarella & basilicum
– Beleg de pizza met een klein lepeltje tomatensaus en stukjes mozzarella
– Bak de pizza in de Pizzarette
– Bestrooi daarna met stukjes verse tomaat en blaadjes basilicum
– Breng eventueel nog extra op smaak met gemalen zwarte peper en zeezout
Pizza met salami, shiitake & salie
– Beleg de pizza met een klein lepeltje tomatensaus, stukjes mozzarella of geraspte kaas, 2 plakjes salami en een paar stukjes gesneden shiitake
– Bak de pizza in de Pizzarette
– Bestrooi daarna met gehakte verse salie
Pizzarette recept met garnalen, geroosterde paprika, knoflook & chili
– Beleg de pizza met een klein lepeltje tomatensaus en stukjes mozzarella of geraspte kaas, paar cocktailgarnalen, stukje geroosterde paprika en knoflook naar smaak uit de knoflookpers
– Bak de pizza in de Pizzarette
– Bestrooi daarna met gemalen chili naar smaak
Heb je inmiddels trek gekregen in zo’n mini pizza? Mooi, want dan heb ik nog een paar recepten voor je:
Geroosterde courgette, aubergine & munt
– Rooster vooraf een aantal plakken courgette en aubergine. Marineer deze met wat olijfolie, citroen, knoflook en peper en zet deze op tafel bij de Pizzarette
– Beleg de pizza met een klein lepeltje tomatensaus, stukjes mozzarella of geraspte kaas en stukjes geroosterde courgette en aubergine
– Bak de pizza in de Pizzarette
– Bestrooi daarna met gehakte verse munt
Druiven, geitenkaas en honing
– Beleg de pizza met een klein lepeltje tomatensaus, gehalveerde blauwe druiven en stukjes geitenkaas (geraspt kan ook). Schenk er een paar druppeltjes honing over naar smaak
– Bak de pizza in de Pizzarette
Ansjovis, kappertjes, olijven en peterselie
– Beleg de pizza met een klein lepeltje tomatensaus, stukjes mozzarella of geraspte kaas, ansjovis en kappertjes naar smaak en gehalveerde olijven
– Bak de pizza in de Pizzarette
– Bestrooi daarna met gehakte verse peterselie
Welk deeg en tomatensaus gebruik je voor de Pizzarette recepten?
Ook daar heb ik natuurlijk aan gedacht, hier zijn de recepten:
Pizzadeeg (6-8 personen)
– 1 kilo tarwebloem
– 14gr gist (2 zakje)
– 2tl gedroogde oregano
– 20gr zout
– 600ml water
– olijfolie
Meng de gist, oregano en zout door de tarwebloem en voeg daarna het water toe. Kneed met de hand tot een soepel deeg (kan ook met een keukenmachine). In eerste instantie plakt het een beetje, maar dat gaat later weg. Blijf zeker een minuut of 5 kneden. Maak er daarna een bal van. Vet een grote kom in met een dun laagje olijfolie en smeer de bal ook heel lichtjes in. Leg de bal in de kom en dek af met huishoudfolie. Laat dit een uurtje staan op het aanrecht totdat de bal in volume verdubbeld is.
Als het deeg klaar is, leg je het op je werkvlak en sla je eerst even het lucht uit het deeg. Paar flinke klappen werken daarvoor heel goed. Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Met een deegroller maak je een ronde dunne plak. Maak deegrondjes met de uitsteker van de Pizzarette. Leg deze op een groot bord en leg tussen het deeg velletjes bakpapier, anders plakt het aan elkaar. Dek het bord af met een theedoek totdat je aan tafel gaat.
Tip: houd je aan het einde van je pizzafeestje deeg over? Vries deze dan gelijk in of eet de volgende dag gewoon weer pizza met alle leftovers.
Tomatensaus (6-8 personen)
– 1/2 ui
– 3 teentjes knoflook
– 140gr tomatenpuree
– 6 tomaten
– snuf oregano
– peper
– zout
– olijfolie
Hak de ui en knoflook helemaal fijn en snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin op medium vuur de ui en knoflook totdat het zacht en glazig is. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit een minuut mee. Als het dreigt aan te bakken, voeg dan een heel klein scheutje water toe. Daarna komen de stukjes tomaat erbij en dit laat je een minuut of 10-12 zachtjes bakken. Als de tomaat helemaal zacht is, is het klaar. Je kunt de saus daarna glad pureren met een staafmixer. Breng de saus op smaak met oregano, peper en zout en laat afkoelen. Deze heerlijke saus maakt de Pizzarette recepten nog onweerstaanbaarder.
Dat waren ze dan, onze favoriete recepten om zelf een avondje pizza te bakken met de Pizzarette! Ik heb nog even alle varianten van de Pizzarette voor jullie op een rijtje gezet:
– Pizzarette 4-persoons regular (zonder pizzasteen) kost gemiddeld € 59,95 en koop je onder andere bij bol.com
– Pizzarette 6-persoons regular (zonder pizzasteen) kost gemiddeld € 69,95 en koop je onder andere bij bol.com
– Pizzarette Stone 6-persoons (met pizzasteen) kost gemiddeld € 89,95 en koop je onder andere bij bol.com
Hebben jullie inmiddels de smaak van het pizza bakken te pakken gekregen? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Oh en deze foto wilde ik jullie niet onthouden…zo ziet het er dus bij ons thuis uit als ik een product review. Dan zitten wij er gezellig met ons bordje naast 😉
Bron tomatensaus visual: Shutterstock
Voor deze review hebben we een gratis product ontvangen.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.