Drie favoriete cheeseburgers van mijn gezin

Wie had dat ooit gedacht…ik, samen met mijn mannen cheeseburgers maken! Iets wat bijna nooit gebeurd, want mijn Mr. gooit me standaard de keuken uit als hij een keer gaat koken. Maar dat zal hij natuurlijk altijd ontkennen ;-). Samen met mijn Mr. en zoontje Jessey hebben we drie verschillende …

Wie had dat ooit gedacht…ik, samen met mijn mannen cheeseburgers maken! Iets wat bijna nooit gebeurd, want mijn Mr. gooit me standaard de keuken uit als hij een keer gaat koken. Maar dat zal hij natuurlijk altijd ontkennen ;-).

Samen met mijn Mr. en zoontje Jessey hebben we drie verschillende cheeseburgers gemaakt. Jessey ging voor een kipburger (in een pitabroodje met kaas en komkommer), mijn Mr. maakte een cheeseburger met kerrie en piccalilly en ik ging voor kabeljauwfilet en maakte daarmee een visburger met kaas en tartaarsaus. Geniet van onze cheeseburgers!

Jessey’s kipburger met kaas en komkommer

Wat je nodig hebt voor 4 cheeseburgers
– 300gr kipgehakt
– 50gr geraspte Old Amsterdam + extra voor garnering
– zwarte peper
– zeezout
– 50gr panko (Japans broodkruim)
– 4 pita broodjes
– plakjes komkommer en cherrytomaat
– goede ketchup

old-amsterdam-burgers-3

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

De kleuter houdt wel van lekker eten, maar niet van fratsen (net als z’n vader) en dat zie je terug in zijn recept. Simpel, maar echt heel lekker. Daar gaan we.

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng het kipgehakt met de geraspte Old Amsterdam, zwarte peper en zout. Maak hier met je handen 4 burgers van en rol ze een voor een door de panko. Leg ze daarna op een met bakpapier bekleed bakblik en schuif in de oven.

3. Bak de burgers in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Keer de burgers halverwege om. De laatste paar minuten verwarm je de pitabroodjes mee in de oven. Je kunt de kipburgers trouwens ook bakken in een grillpan met een klein beetje olie. Net wat je zelf lekkerder vindt.

4. Vul de pitabroodjes met de kipburgers en garneer met plakjes komkommer, cherrytomaat, extra geraspte kaas en ketchup.

Shaiff’s cheeseburgers met kerrie en piccalilly

Als ik niet goed oplet, gooit mijn Mr. overal kerrie in. Zo ook in zijn beefburger, maar dat was in dit geval wel een gouden zet! Voor deze burgers kochten we gehakt van het MRIJ rund. Deze koeien leven ongeveer in onze achtertuin en het vlees is bijzonder mals. Ideaal voor een perfecte burger.

Wat je nodig hebt voor 4 burgers
– 400gr rundergehakt
– 2tl kerrie
– zwarte peper
– zeezout
– boter
– olijfolie
– 2 plakken Old Amsterdam
– 1 ui, in ringen
– 4 harde broodjes naar keuze (wij hadden zalige desembroodjes)
– blaadjes little gem sla
– plakjes komkommer
– piccalilly

old-amsterdam-burgers-4

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Meng het rundergehakt met de kerrie, zwarte peper en zeezout in een kom. Je mag er van mij nog een eitje doorheen doen, maar het werd in deze burger niet gemist. Kneed door elkaar met je handen en maak er daarna 4 burgers van.

2. Zet een koekenpan op het vuur en smelt hier een klontje boter in. Schenk er een scheutje olijfolie bij en bak de burgers op hoog vuur rondom bruin aan in circa 3 minuten per kant. Zo blijft de binnenkant nog mooi rosé. Voor medium rare bak je ze 5 minuten per kant. Je kunt de burgers natuurlijk op de barbecue of in een grillpan bakken.

3. De laatste minuut leg je een 1/2 plak Old Amsterdam op iedere burger. Zet de deksel op de pan zodat de kaas mooi smelt. Haal de burgers daarna uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.

4. In die tijd bak je de uienringen 2 minuten in hetzelfde braadvet, schep daarna uit de pan op een bord met keukenpapier.

5. Snijd je broodjes door en beleg de onderkant met 1 of 2 blaadjes little gem sla. Leg hier de burger op en garneer met plakjes komkommer, piccalilly en gebakken uienringen.

Francesca’s visburger met kaas en tartaarsaus

Wie kent ‘m niet…de filet-o-fish burer van de gele M. Dat kan toch beter en lekkerder, dacht ik. En zo geschiedde!

Wat je nodig hebt voor 4 burgers
– 1el kleine, zure augurken, uitgelekt
– 1tl kappertjes, uitgelekt
– 4 takjes peterselie
– 10 takjes bieslook
– 1 hardgekookt ei
– 6el mayonaise
– 1/2tl citroenrasp
– zwarte peper
– zeezout
– 400gr kabeljauwfilet (stuk van dezelfde dikte)
– 50gr panko
– witte peper
– olijfolie
– 2 plakken Old Amsterdam
– 4 zachte bolletjes
– krokante naturel chips

old-amsterdam-burgers-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Maal de augurken, kappertjes, peterselie, bieslook en ei grof in een hakmolentje of hak met een mes. Roer dit daarna door de mayonaise met citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

2. Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Meng de panko met snuf zeezout en witte peper in een bord. Haal hier de stukken kabeljauwfilet door, zorg dat ze rondom volledig bedekt zijn.

3. Verhit een grillpan op het vuur en vet licht in met olijfolie. Grill de stukken kabeljauw in de pan, circa 5 minuten per kant. Leg de laatste minuut een 1/2 plak Old Amsterdam op ieder stuk.

4. Snijd de zachte bolletjes door en beleg met eens stuk gegrilde kabeljauwfilet. Garneer met een royale hoeveelheid van de tartaarsaus en een handje chips.

Dat waren ze dan, onze favoriete cheeseburgers. En nu hop, de keuken in met je eigen gezin 😉

old-amsterdam-burgers-social

Recepten: Jessey, Shaiff en Francesca, Fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer