Deze zalige vegetarische kikkererwtencurry zet je in 20 minuten op tafel. Weer eens wat anders dan een reguliere curry en zo krijg je gelijk een goede portie peulvruchten binnen.
Uiteraard zou je ook nog kip kunnen toevoegen aan het gerecht. Maar nodig is het niet, want deze kikkererwtencurry is zo precies goed :-). Serveer de curry met (zilverlvies)rijst, stokbrood of naan. Eet smakelijk!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 3 teentjes knoflook
- 1 flinke ui
- 3 cm gember, geschild
- zonnebloemolie
- zout
- 2 puntpaprika’s, in kleine stukjes
- 2 trostomaten, in kleine stukjes
- 1/2 el garam masala specerijen
- 1 tl kurkuma
- 400 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Aroy-D)
- 600 gr kikkererwten, gekookt (uit blik of zak)
- sap van 1/2 limoen
- zwarte peper
- klein bosje koriander, grofgehakt
- om erbij te serveren: (zilvervlies)rijst, stokbrood of naan
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten
1. Hak de knoflook, ui en gember samen fijn in een hakmolentje. Met de hand kan natuurlijk ook.
2. Verhit een hapjes- of stoofpan op het vuur. Fruit het gehakte mengsel 3 minuten in 2 el olie met een snuf zout. Voeg de stukjes paprika, tomaat, garam masala en kurkuma toe en roerbak nog 2 minuten.
3. Zet het vuur lager en schenk de kokosmelk erbij. Laat dit 5 minuten pruttelen.
Tip: Wil je nog extra groenten toevoegen, roer dan aan het einde van deze stap wat rauwe bladgroenten erdoor zoals bijvoorbeeld spinazie.
4. Roer de kikkererwten erdoor, verwarm en breng op smaak met limoensap, zwarte peper en zout.
5. Serveer de curry met grofgehakte koriander, partjes limoen en brood om in de saus te dopen.[
Recept & fotografie: Francesca