Ik sta op dit moment steeds vaker met mijn oudste kind Jessey in de keuken. Hij heeft het bakken ontdekt en toverde zelfs, met een klein beetje hulp, een appeltaart uit de oven. Dus ik heb ook maar besloten dat hij wat vaker inspraak mag hebben op wat we ’s avonds gaan eten. Beetje zijn creativiteit prikkelen, wie weet wat dat nog voor fantastische smaakcombinaties gaat brengen!
Ik voegde gelijk de daad bij het woord en gaf hem de vrije keuze in het bedenken van een echte Tex Mex maaltijd. Nou en toen kwam er wat hoor! Meneer combineerde een van zijn favoriete gerechten (enchilada’s met kip) met een topping van loaded nacho’s en ik vond het briljant! Want waarom zou je genieten van één van je favoriete gerechten als je ze ook allebei kunt eten. Alsof je een pizza bestelt met 2 verschillende toppings, maar dan Tex Mex-style.
Het is trouwens een flinke maaltijd, hebben we ontdekt! Maar de enchilada’s die over zijn, kun je perfect de volgende dag als lunch eten. Dat hebben we ook ontdekt ;-).
Ingrediënten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- 400 gr broccoli, in kleine roosjes
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 2 gerookte kipfilets, in kleine blokjes
- 1 zakje Santa Maria Enchiladas Seasoning Mix
- 350 gr Tomato Frito (of 1 blik tomatenblokjes)
- 1 verpakking (à 8 stuks) Santa Maria Soft Tortilla Medium
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
- 1 bol buffelmozzarella
- 10 cherrytomaten
- 2 stengels lente-ui
- 5 gr verse koriander
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips
- 150 gr geraspte cheddar (of andere geraspte kaas die goed smelt)
Aan de slag!
- Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Roer de broccoli, paprika, gerookte kip en (deel) van de enchilada's seasoning mix erdoor en bak nog een paar minuten. Schenk de tomato frito in de pan, roer goed door en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot de broccoli zacht begint te worden.
- Tip: Zie mijn eerdere opmerking over de mate van pittigheid van de enchilada's seasoning mix. Begin met een kwart van het zakje, je kunt altijd nog meer toevoegen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar die groot genoeg is om 8 opgerolde tortilla wraps in te leggen.
- Vul iedere tortilla met een deel van het mengsel en rol ze daarna op. Leg alle enchilada's in de ovenschaal naast elkaar. Bestrijk de enchilada's met 2/3 van de salsa en verdeel de stukjes mozzarella erover.
- Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
- Snijd in de tussentijd de cherrytomaten in kwarten, de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof. En ruim de keuken vast op, is dat ook gedaan.
- Haal de schaal uit de oven en beleg de enchilada's met een royale laag nacho chips. Ik gebruikte ongeveer 2/3 van de inhoud van de zak. Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal vervolgens 5 minuten onder de grill.
- Garneer de nacho chips met de cherrytomaten, lente-ui en koriander en serveer direct. Zet de overgebleven salsa en nacho chips ook op tafel voor de liefhebbers.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 6 personen.
- De restjes smaken de volgende dag heerlijk als lunch.
- Bereiding: 30 minuten + Oven: 20 minuten + Grill: 5 minuten
Heel veel plezier met het samen maken van deze enchilada’s met kip én loaded nacho’s topping! Jessey en ik vonden het super leuk om samen te maken en beloven dat we de volgende keer iets minder rotzooi zullen maken, denk ik ;-).
Recept: Jessey, Fotografie: Papa