Heerlijke visborrelplank met makkelijke vishapjes

Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op heerlijke hapjes voor bij de borrel. Ik kan echt helemaal losgaan met uitgebreide borrelplanken, maar wil daarvoor niet uren in de keuken staan. Daarnaast wil ik mijn gasten verrassen! Vandaag ga ik dat doen met een heerlijke visborrelplank. Borrelen met vis

Hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave. Want ontzettend makkelijk te maken en geweldig lekker is. Mijn eigen Mr. at het halve bord gelijk leeg en vroeg me of ik ze vaker wilde maken. Dat zegt genoeg 😉 Hier hoort nog wel een

Pasticcio uit Mangiamo!: dé lasagne uit de Veneto

Als er iemand is van wie je Italiaans kunt leren koken is het Antoinette Coops. Door de liefde emigreerde ze naar Italië en ontdekte daar alle geheimen van de Italiaanse keuken. Met name de streekgerechten uit de Veneto, waar ze woont met haar echtgenoot en kinderen. Jarenlang schreef ze daarover

Sticky toffee cake met dulce de leche

Hieperdepiep hoera! Francesca is bijna 40 jaar! Een paar weken geleden vroeg ze of ik een verrassings verjaardagstaart wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat ,maar wat maak je nou voor een echte foodie die alles al geproefd heeft en ook vast wel een beetje kritisch is. Help!! Nu kan ik

Dutch baby met gekarameliseerde peer

Dit is weer zo’n heerlijk recept dat heel makkelijk is, maar een verbluffend resultaat geeft! Je eet je vingers erbij op! Maar voordat we aan de slag gaan, wat is nou eigenlijk een Dutch baby? Ik moet bekennen dat ik er tot voor kort ook nog nooit van had gehoord

Red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen

Deze red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen in de kleuren van de Nederlandse vlag zijn perfect voor aankomende Koningsdag! De fluffy wafels, zoete room en frisse bessen combineren fantastisch met elkaar en met een vers glas jus d’orange kun je de dag gelijk beginnen met een Koninklijk ontbijt!

Capresespiesjes met gehaktballetjes en tomatensaus

Deze capresespiesjes met gehaktballetjes zijn perfect voor de paasbrunch, -borrel of ieder ander feestelijk moment. Nou kennen we allemaal wel de capresepiesjes, maar dit is toch echt de 3.0 versie ervan. En dat komt met name door de waanzinnig lekkere gehaktballetjes met tomatensaus die ik eraan heb toegevoegd. De saus

Broodpudding van kerststol met appel en cranberry

Bijna onmogelijk natuurlijk om kerststol over te houden na de kerstdagen. Maar het gebeurt, ook bij ons. Aangezien droge kerststol niet te eten is, heb ik er een lekker kliekjesrecept van gemaakt waar je ook je overgebleven cranberrycompote in kunt verwerken. Een heerlijke combinatie om ‘derde kerstdag’ mee te beginnen.

Bruschetta met passata

Bruschetta met passata, basilicum en verse tomaat

We kennen allemaal de bruschetta met tomaat wel. Men neme brood, snijd dit in stukjes, wrijft ze in met olijfolie en een half teentje knoflook en roostert ze in de oven. Beleg vervolgens met stukjes tomaat en wat andere smaakmakers en je hebt een heerlijk borrelhapje. Dolgelukkig was ik met

Croissantpudding met blauwe bessen en pecannoten

Heb je een blikje croissantdeeg in huis? Mooi. Dan hoop ik ook dat je wat blauwe bessen in de koeling of vriezer hebt liggen en dan kun je zo aan de slag! Deze croissantpudding met blauwe bessen en pecannoten is namelijk in een handomdraai gemaakt. Ideaal voor het paasontbijt of

Appeltaart

Vandaag deel ik met jullie het recept voor mijn appeltaart. Want volgens mij heeft iedereen wel zo z’n eigen versie op deze taart. Met of zonder custard, met of zonder extra specerijen, met of zonder nootjes, etc. etc. Bij ons thuis was appeltaart een standaard wanneer er iemand jarig was.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca