Vlechtbrood met tomaat en Italiaanse kruiden

Niets lekkerder dan een versgebakken vlechtbrood bij je brunch of borrel. Met zijn krokante korst en zachte binnenkant schreeuwt hij bijna om uitbundig besmeerd te worden met romige boter, een ziltige tapenade of pittige salsa. Ik maakte het feest nog wat groter, want dit vlechtbrood zit boordevol zongedroogde tomaten (alhoewel

Risotto met venkel, gerookte paprika en gamba

Eigenlijk had ik zin in paella, maar ik had nog risottorijst in huis. Met als resultaat een pan risotto, lichtjes geïnspireerd op de smaken van paella, maar die toch een volledig eigen smaakprofiel kreeg. Ik heb het over deze risotto met venkel, gerookte paprika en gamba. Waar ook nog kruiden

Perzische liefdescake

Ik ontdekte afgelopen jaar deze Perzische liefdescake toen ik met mijn kookvriendin Kristel aan de slag gaan met een dessert, geïnspireerd op deze cake. Het verhaal erachter intrigeerde me direct. De legende vertelt dat er ooit een Perzische vrouw intens verliefd was op een prins. Om zijn liefde te winnen,

Omgekeerde sinaasappelcake met kaneel en piment

Sinds een tijdje hebben we een sinaasappelboom geadopteerd in Valencia op de boerderij van Llaurat (alle info vind je hier). De sinaasappels laten we, in het seizoen, naar Nederland komen zodra ze zijn geplukt. Wat een feest als er weer een grote kartonnen doos binnen komt! De blaadjes zitten er

Tarte tatin met een snufje kaneel en room

Tarte tatin is een geweldig nagerecht voor een feestelijk diner. Het is makkelijk om te maken én budget proof. Daarom koos ik ervoor om dit nagerecht te serveren als afsluiter van mijn budget kerstmenu. Ik gebruikte er Jonagold appels voor en bestrooide ‘m op het laatst nog met een snufje

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

Tandoori kip met kokoschutney

Voorafgaand aan de feestdagen maakte ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Sandy op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we tandoori kip met kokoschutney. Eén van haar favoriete Indiase gerechten voor de feestdagen! Sandy is van Surinaams-Hindoestaanse afkomst en dol

Beef tataki met ponzudressing en sojabonen

Deze beef tataki serveerden we als tussengerecht tijdens ons BBQ kerstdiner van dit jaar. Tataki is een bereidingstechniek die uit de Japanse keuken komt en waarbij je, in dit geval, het vlees op hoog vuur rondom dichtschroeit, maar verder niet doorgaard. De kern van het vlees blijft daarbij zo rauw

Surinaamse amuses voor de feestdagen

Mijn Mr. kun je wakker maken voor hapjes uit zijn geboorteland. Maar ook saoto en masala kip zijn zeer geliefd bij hem (en onze jongens). Speciaal voor ons BBQ kerstdiner vertaalde hij zijn geliefde gerechten door tot Surinaamse amuses om het diner mee af te trappen. We maakten samen soesjes

champignonmousse voor op de borrelplank 1

Champignonmousse voor op de borrelplank

Door mijn kennismaking met Willemijn en haar snelle hammousse raakte ik geïnspireerd voor dit vegetarische borrelrecept. Deze champignonmousse is heel makkelijk om te maken, lekker romig en heerlijk van smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder en mosterd. Serveer de champignonmousse met stokbrood, crostini’s of snackcups en je hebt een

snelle hammousse van willemijn 1

Snelle hammousse

Ik maakte kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Willemijn op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we een snelle hammousse. Eén van haar favoriete borrelhapjes voor de feestdagen! Willemijn trekt ieder jaar een foute kersttrui aan om samen met haar broers

griekse hartige kiptaart kotopita van elefteria 1

Griekse hartige kiptaart (kotopita)

Samenwerking – Deze Kerst maak ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Elefteria op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we Griekse kotopita, wat een hartige kiptaart is met superkrokant zelfgemaakt pitadeeg en een onweerstaanbaar lekkere vulling. Als Elefteria Kerst viert

koemelkvrije zalm en croute van annabel 1

Zalm en croûte met krokante aardappeltjes en sperziebonen

Deze kerstdagen maakte ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertelden over hun kersttradities. Zo was Annabel op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maakten we een koemelkvrije zalm en croûte. Haar zoontje heeft namelijk een koemelkeiwitallergie. Dat luistert heel nauw tijdens het (kerst)koken, want ingrediënten zoals bijvoorbeeld

pulled beef burritos 1

Pulled beef burrito’s

Burrito’s zijn een perfect Tex Mex gerecht om restjes rijst, groenten en bonen in te verwerken. Ik ben er dol op, maar mijn absolute favoriet zijn deze pulled beef burrito’s. Het malse vlees en de krachtige saus combineren fantastisch met de rijst, zwarte bonen, cherrytomaten, koriander en jalapeño’s. Als je

pavlova met druiven honing en pijnboompitten 1

Pavlova met druiven, honing en pijnboompitten

Pavlova is en blijft een van de meest feestelijke nagerechten om te serveren. Met weinig ingrediënten tover je een prachtig zoet spektafel op tafel en de toppings maken ‘m helemaal af. Toen ik laatst wat eiwitten en druiven over had, besloot ik er een herfstige variant van te maken en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca