Als er iets gezellig staat op je kersttafel is het wel deze feestelijke kerstpunch! De basis maak je alcoholvrij, onder andere met cranberrysap, kaneel, kruidnagel, steranijs en vers citrusfruit. Vervolgens mix je ‘m met ginger ale voor alcoholvrij of met rum voor een kerstpunch met een kick.
De basis van de punch kun je al mixen en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Vlak voordat je aan tafel gaat meng je de basis met rum en/of ginger ale.
Dit recept is onderdeel van het klassieke kerstmenu dat ik heb ontwikkeld. Het volledige menu vind je hier.
Ingrediënten
- 500 ml cranberrysap
- 100 ml sinaasappelsap
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 1 steranijs
- 4 plakjes citroen, overgebleven bewaren
- ½ grapefruit in halve plakjes, overgebleven bewaren
- ½ sinaasappel in halve plakjes, overgebleven bewaren
- 1 fles Fever-Tree ginger ale
- 1 fles rum
- 4 takjes rozemarijn
Ook nodig
- 4 mooie glazen tumblers of andere cocktailglazen
Aan de slag!
- Meng het cranberrysap, sinaasappelsap, kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs in een grote kan. Voeg de plakjes citroen, grapefruit en sinaasappel toe en roer door. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Vul vlak voor het diner de glazen met wat ijsblokjes en extra plakjes citrusfruit.
- Schenk voor de alcoholvrije variant de glazen halfvol met ginger ale en top af met de basispunch.
- Voor de variant met alcohol schenk je een ¼ deel rum en een ¼ deel ginger ale in het glas. Top af met de basispunch.
- Zet een takje rozemarijn (knip ‘m eventueel iets korter) als roerstaafje in het glas en roer een keer door. Serveer direct.
Notities
- Met dit recept maak je een kerstpunch voor 4 - 6 personen.
- Voorbereiding: 10 minuten + Bereiding: 5 minuten
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious