Waarom je panga uit de diepvries wel kunt eten

Panga is een van de meest veroordeelde vissoorten in de wereld en toch eten we het massaal. Sterker nog, in Nederland was het in 2013 de meest verkochte vissoort. We houden van de pangasius die nu panga heet, omdat het ons niet zo doet denken aan vis. Het is graatvrij,

200 calorieën op een bord, die zien er zo uit

Calorieën tellen doen we niet op deze blog. Maar als je vervolgens ziet hoe 200 calorieën eruit zien als je die op een bord legt, is het wel een eye opener. Of misschien ook niet, want stiekem weten we toch wel dat een handje M&M’s meer calorieën bevat dan 2

Dilmah – Thee met de ziel van 3 generaties

Afgelopen zaterdag had ik de eer om aanwezig te zijn bij een heel bijzonder evenement in het Amstel Hotel. Die middag was de oprichter van Dilmah samen met zijn zoon en kleinzoon aanwezig om twee zeldzame theesoorten uit Sri Lanka aan te bieden; de Opata Estate Flowery Broken Orange Pekoe

5x ontbijten met ei

Over een week is het alweer Pasen en dan zijn de eieren niet meer aan te slepen. Wij zijn thuis gek op ontbijten met ei. Gepocheerd, gekookt, scrambled of ‘gewoon’ gebakken op een geroosterd broodje met een beetje mayonaise. Ik heb voor jullie onze favoriete ontbijtjes met ei op een

Francesca’s Food Inspiratie #3 – Getest!

Er zijn de laatste tijd weer wat nieuwe producten op de markt verschenen die ik voor jullie heb getest. Ook maakte ik kennis met een aantal bestaande. Lees er alles over in deze derde editie van Francesca’s Food Inspiratie! Berry and Orange Granola van Marks & Spencer – Een feestje

Tip! Hoe eet je met stokjes?

Met stokjes eten, wij doen het regelmatig in restaurants en thuis. Het gaat me nu best goed af, maar in het verleden heeft het vaak voor hilarische taferelen gezorgd. Daar zit je dan, jong en onervaren in een restaurant waar iedereen met stokjes eet en jij hebt geen idee hoe

Tip! De leukste manier om eieren te scheiden

Sinds ik begonnen ben met de vrijdag kooktip sturen mijn lezers mij allemaal toffe ‘how to’ filmpjes toe met kooktips. Helemaal leuk en ga daar vooral mee door! Vooral de filmpjes met eieren zijn populair. Klutsen, koken en bakken, jullie doen alles met een ei en kijken er vooral veel

Tip! Pel een bol knoflook binnen 10 seconden

Knoflook pellen is nou niet een van de leukste bezigheden in de keuken. Zeker als je een flinke hoeveelheid moet pellen dan ben je wel even bezig. Maar dat kan anders! Wist je dat je een bol knoflook gewoon binnen 10 seconden perfect gepeld kunt hebben? Hoe zie je in

Warm je handen aan de ToastyMUG

We kennen allemaal die ijzige dagen dat je thuis komt met verkleumde handen. Niets is lekkerder om op zo’n moment een grote beker warme thee vast te houden om je handen weer op te warmen. Een aantal Italiaanse designers gingen daarmee verder en ontwikkelden de ToastyMUG. Thee en koffie drinken

10 alternatieven voor ontbijten met brood

Ik wil niet iedere dag ontbijten met brood. Niet zozeer vanwege de koolhydraten of de discussie over tarwe, maar meer omdat ik hou van variatie. Het smaakt me beter en het is gezonder, ik kan geen betere reden bedenken. En hou me ten goede, een donkerbruin broodje met oude kaas…yum!

Alle Francesca Kookt kerstmenu’s op een rij

Het is de dag voor Kerstmis en jullie krijgen geen nieuwe recepten meer van me. Het leek me wel genoeg voor nu 😉 Maar aangezien er zoveel kerstmenu’s de revue hebben gepasseerd, heb ik ze nog wel even netjes voor jullie onder elkaar gezet. Voor de lastminute kerstrecept inspiratie. Maak

De bijzondere groenten van Kwekerij Zonnemaire

Een verlaten landweggetje in Zeeland. We komen aangereden bij een hek, stappen uit en zien een vrouw vrolijk en druk zwaaien naar ons. “Joehoe, ik kom eraan!” En dan opent de poort naar Kwekerij Zonnemaire, het Zeeuwse paradijs van Dieneke Klompe. En ze komt ons lachend tegemoet. Het leven van

Francesca’s Food Inspiratie #2

De tweede editie van Francesca’s Food Inspiratie is een feit! Met daarin de laatste nieuwtjes op het gebied van food, drinks, kookboeken, hotspots en ander foodgerelateerd nieuws. En de persberichten en mails vlogen me de afgelopen weken om de oren. Zo vlak voor de feestdagen wil iedereen nog wel een

Tentoonstelling ‘For the love of chocolate’

Wat zou een wereld zijn zonder chocolade? Ik heb het me afgevraagd toen ik bij de opening was van de tentoonstelling ‘For the love of chocolate’ in Het Scheepvaartmuseum. Want chocolade is overal en zo ontzettend lekker. Maar als je in de wereld van cacaoproductie duikt dan schrik je best

Italiaans kerstmenu

Ik ben een grote liefhebber van de Italiaanse keuken. Je kunt me er voor wakker maken zeg maar. Dus waarom niet een Italiaans kerstmenu dit jaar! Met antipasti, primo, secondo en dolce. Zoals een Italiaan het graag ziet. En veel is al voor te bereiden en dat maakt het tot

10x De lekkerste recepten voor sinterklaasavond

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nog even en dan is het sinterklaasavond. Bij ons thuis vieren we het altijd uitgebreid met de kids. Vooral de spanning en magie van Sinterklaas is bij ons belangrijk, de hoeveelheid cadeautjes wat minder. Maar het eten des te meer! Daarom heb ik voor jullie 10 van mijn lekkerste recepten

Seizoensgroenten november

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Francesca’s Food Inspiratie #1

Ik krijg heel vaak persberichten binnen van nieuwe producten die gelanceerd zijn, oude producten in een nieuw jasje, openingen van nieuwe restaurants en ander food nieuws. Soms vind ik dingen wel interessant, maar wil ik er niet een hele blog aan wijden. En ik vind het ook niets om jullie

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer