Iedereen heeft ze weleens. Van die dagen dat je de hele dag met je hoofd in de wolken loopt. Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar de gevolgen zijn in ieder geval dat je lekker warrig bent. Ik heb zo’n dag vandaag, dus bij voorbaat excuus als ik rare dingen typ. Ik smeerde vanochtend bijvoorbeeld shampoo op m’n gezicht en (bijna) tandpasta in m’n haar, dus ik weet dat ik niet te veel van mezelf moet verwachten.
Nu kan ik me daar heel druk over gaan maken en mezelf dwingen dingen te doen. Of juist even goed naar mezelf luisteren en alleen te doen wat fijn voelt. Ik kies voor het tweede! Bedenken wat ik ga eten vind ik altijd leuk, dus dit weekmenu maken voor jullie doe ik graag. Het staat vol met gerechten waar ik blij van wordt of op dit moment gewoon ontzettend trek in heb. Lekker genieten deze week!
Maandag
Deze courgette spaghetti met walnootpesto maakt me altijd blij. Laten we daar de week maar mee beginnen.
Dinsdag
Op dinsdag aan de mosselen met prei en stokbrood, want waarom ook niet? Ze zijn nu volop verkrijgbaar, zo gemaakt en ik word er gelukkig van.
Woensdag
En van de mosselen op dinsdag door naar de Surinaamse nasi op woensdag, dit wordt nog eens de leukste week van het jaar.
Donderdag
En dan door naar wat makkelijks maar zo smakelijk. Namelijk de gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen.
Vrijdag
Yes, vrijdag pindasoep. Nu al zin in!
Zaterdag
Ok, je moet voor dit draadjesvlees zaterdagochtend alvast de pan opzetten maar dan heb je tijdens het avondeten wel 100% zekerheid op heel veel blijheid.
Zondag
Laten we op zondag gaan genieten met elkaar en smullen van deze peren galette met mascarpone en speculaas. Is ook nog eens in een handomdraai gemaakt!
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.