En toen was het alweer februari. Ben ik de enige die de tijd zo voorbij vind vliegen? Langzamerhand wordt het ook alweer wat later donker en m’n lentekriebels beginnen op te komen. Ja, nu al. misschien komt dat wel omdat de lente mijn favoriete seizoen van het jaar is. Zo fijn om te zien hoe alles weer gaat bloeien, iedereen uit z’n huizen kruipt en de vrolijke lente sfeer overal te voelen is. Maar goed, zover is het nu nog niet.
In dit weekmenu veel vrolijke gerechten, omdat we dat zijn! De gedachte aan de lente over iets meer dan een maand maakt ons blij, het gaat goed met Zayne en met Louie (voor als jullie hem nog niet kennen, dat is mijn kitten) én we hebben veel interessante plannen voor Francesca Kookt. Kortom, leuke tijden komen eraan en dat begint al bij dit lekkere weekmenu!
Maandag
We beginnen de week gemakkelijk met deze vrolijke pasta. De spaghetti met tomaat en ricotta zet je zo op tafel!
Dinsdag
Je mag je liefje of jezelf vandaag optimaal verwennen, want het is Valentijnsdag. Maak deze pure chocolade muffins en de dag is direct geslaagd 😉
Woensdag
Van deze snelle paella met vis kun je niets anders dan vrolijk worden!
Donderdag
Met deze kip uit de oven met salie en maïs tover je op ieders gezicht een grote glimlach 🙂
Vrijdag
Op vrijdag gaan we voor een lekkere burger, en niet zomaar eentje want het wordt een zwarte bonenburger met pompoen.
Zaterdag
En op zaterdag wordt het pas echt smullen geblazen met deze steak chimichurri van sukade.
Zondag
En een heerlijk vrolijk ontbijtje voor op de zondag is dit eitje in een broodje met truffel zeker.
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique