Mijn eerste weekmenu sinds hele lange tijd! Yes, ik ben weer terug na mijn verlof en hoe. Mijn geweldige sidekick Dominique ging gelijk voor 6 weken op reis naar Vietnam en Cambodja (zo tof voor haar!) en voorlopig is baby Zayne nog thuis. Dus ik zit regelmatig met rechts te werken terwijl ik met links een flesje geef. Ah nee, nu overdrijf ik. Maar het is wel weer even wennen hoe je werk en privé met elkaar combineert, zeker omdat alles aan dezelfde keukentafel gebeurt bij ons thuis.
Ik vind het wel weer echt geweldig om aan de slag te gaan. De rust van het verlof heeft me goed gedaan en ik bruis van de ideeën en energie nu. Er komen echt gave dingen aan voor jullie! Maar nu eerst het weekmenu voor aankomende week. Veel lichte lente-gerechten en…de eerste asperges van het jaar! Want dinsdag 11 april start het aspergeseizoen officieel en ze smaken weer fantastisch.
Maandag
We starten de week makkelijk en vegetarisch met deze broodjes falafel met zelfgemaakte knoflooksaus. Snijd er voldoende rauwkost bij en je hebt een complete maaltijd op tafel staan.
Dinsdag
Yes, tijd voor het witte goud vandaag! Redelijk klassiek met zalm, gekookte aardappels en hollandaisesaus. Het water loopt me in de mond als ik eraan denk.
Woensdag
In het seizoen probeer ik raapstelen zo vaak mogelijk te eten. Ik hou van de kruidige, licht pittige smaak en ze zijn zo makkelijk om te verwerken in gerechten. Zoals bijvoorbeeld in dit recept met parelcouscous en gerookte kip.
Donderdag
Een voedzame salade met geroosterde wortel en halloumi staat er op het menu. Combineer met bulgur en geroosterde ui en je hebt een heerlijke maaltijdsalade.
Vrijdag
Ik heb al weken zin in risotto en vooral in deze versie met kipgehaktballetjes en dragon. Kipgehakt kun je bij de Turkse slager kopen (maken ze vaak ter plekke voor je) en verse dragon vind je bij de betere groenteboer. Eventueel kun je daar ook gedroogde dragon voor gebruiken.
Zaterdag
In dit artikel vind je 3 heerlijke variaties om je boterham mee te beleggen, zoals avocado, serranoham en geroosterde pijnboompitjes bijvoorbeeld. Prima start van een lang feestweekend!
Zondag
Deze makkelijke tiramisu met lemon curd en pistache steelt zeker de show tijdens de paasbrunch of -diner. Je kunt ‘m de dag ervoor al maken en bewaren in de koelkast, handig!
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Francesca