Na bijna 35 dagen Personal Body Plan (lees je hier meer over) heb ik een paar dagen PBP-verlof genomen met Pasen. Even geen trainingen en niet bijhouden wat ik eet, heerlijk voor drie dagen. Het lijkt wel alsof de brownies me nog beter smaken nu, haha. Dat is het mooie hiervan, ik ben namelijk niet op dieet, doe niet aan ‘guilty pleasures’ en heb me geen seconde schuldig gevoeld over de hoeveelheid paaseitjes die in mijn mond verdwenen. Ik heb gewoon genoten en vanaf morgen pak ik de draad weer op. Dat is de balans die voor mij werkt en waar ik me heel prettig bij voel.
Voor het weekmenu heb ik gerechten geselecteerd waarmee ook jullie weer wat balans kunnen aanbrengen na een paar dagen eetgeweld. Je eet er niet minder lekker door trouwens, want het zijn stuk voor stuk zalige gerechten.
Maandag
Heb je nog wat groenten over van Pasen, verwerk ze dan in deze tortilla pizza’s met geroosterde kikkererwten. Als je kiest voor volkoren tortilla wraps krijg je nog meer vezels binnen.
Dinsdag
Quinoa kun je ook bereiden volgens de risotto-techniek. Nee, het wordt nooit echte risotto, maar smaakt wel ontzettend lekker in combinatie met de Hollandse garnalen, appel en bleekselderij.
Woensdag
Deze Chinese kip met gember en honing blijft een topper. En is heel makkelijk om te maken.
Donderdag
Vandaag staat er een vega omelet met spinazie, zoete aardappel en feta op het menu.
Vrijdag
Deze salade met biefstuk, babyspinazie en citrusdressing valt voor mij in de categorie comfort food op vrijdag. Proef maar, dan snap je waarom.
Zaterdag
Ik heb al weken zin in een flinke cataplana boordevol vis. Zal er vast mee te maken hebben dat ik zin heb om weer naar Portugal te gaan. Nog even geduld tot de zomervakantie 🙂
Zondag
Deze havermoutmuffins met abrikozen bak ik op zondag zodat ik er de rest van de week plezier aan heb. Als ontbijt of tussendoortje.
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Francesca