Zo, daar ben ik weer! Voor degene die het even gemist hadden, ik genoot de afgelopen weken van een rondreis door Vietnam en Cambodja. En deze week ben ik met een hoop nieuwe ervaringen en leermomenten op zak én met een frisse blik weer aan de slag gegaan. Zoals beloofd ga ik jullie de komende tijd alles vertellen over mijn culinaire ervaringen die ik daar heb opgedaan. Maar allereerst ga ik jullie nu verblijden met inspiratie voor het weekmenu. Eens kijken of ik het nog kan 😉
Maandag
Het lijkt mij top om te beginnen met een simpele pasta mét heerlijke seizoensgroente. Zullen we de pasta met peultjes, doperwten en groene asperges doen?
Dinsdag
Op dinsdag doen we een simpele salade met een lekker visje. We gaan voor de salade met farro en gerookte makreel.
Woensdag
De koningin van de groente, het witte goud of hoe je het ook wilt noemen: de witte asperges zijn vandaag aan de beurt! En wel in deze romige aspergesoep.
Donderdag
Deze plaatpizza met spinazie, kip en Parmezaanse kaas kan prima doordeweeks. Je zet ‘m namelijk in een handomdraai op tafel.
Vrijdag
We sluiten de week af met deze gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen, easy does it!
Zaterdag
Een heerlijk gerecht voor in het weekend is deze in karnemelk gemarineerde lam met boekweitsalade, met een beetje geluk eet je het ook nog eens heerlijk buiten in de tuin.
Zondag
Ik heb dubbel geluk. Want naast dat rabarber nog in het seizoen is, zijn die heerlijke Hollandse aardbeien ook weer van de partij. Kan ik mooi van gaan genieten in deze panna cotta met rabarber en aardbei.
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique