Zoals jullie in het vorige weekmenu hebben gelezen is deze week Francesca’s vakantie begonnen. Tenminste, de schoolvakantie is vooral begonnen want we gaan nog een weekje knallen zodat Francesca daarna met haar mannen zorgeloos kan gaan genieten in Portugal. Voor mij betekent dat overigens dat ik juist aan de bak moet, want iemand moet toch het fort bewaken. De komende vier weken ga ik dus weer mijn best doen alles op rolletjes te laten verlopen, maar dat zal vast wel lukken want ik heb al een aantal keer goed geoefend 😉
Met dit weekmenu kunnen ook de thuisblijvers gaan genieten, want het staat vol met smakelijke, zomerse gerechten die je zo op tafel zet. En met een beetje mazzel op de tafel in de tuin. Fijne vakantie allemaal of geniet er gewoon weer van!
Maandag
Helemaal prima om de week te beginnen met deze gevulde puntpaprika’s met bloemkoolcurry en couscous.
Dinsdag
Een van mijn favoriete makkelijke gerechten, deze romige pasta met avocado en garnalen.
Woensdag
Op woensdag gaan we voor deze lekkere cajun kipburgers, gewoon omdat het kan.
Donderdag
Hopelijk schijnt de zon deze dag want dan smaakt deze zomerse salade met watermeloen, feta en munt nog lekkerder.
Vrijdag
We sluiten de week even goed af met dit heerlijke broodje Surinaamse worst.
Zaterdag
In het weekend mogen we uitpakken en als de barbecue aan gaat, leggen we zeker deze gemarineerde zalm erop.
Zondag
Bij de zomer hoort natuurlijk ijs, maak deze ijstaart met pistache, framboos en cranberries en neem er de week erna als je zin hebt vooral nog een plakje van 😉
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique