Terwijl Francesca lekker met haar mannen aan het genieten is in Portugal, ben ik nog een paar weekjes hard aan het werk voordat ik ook op vakantie mag! Dit keer ga ik naar Spanje, twee weken chillen onder de Spaanse zon en natuurlijk heel veel tapas en paella’s eten 😉
Maar niet alleen in Spanje en Portugal is het fijn, er zijn een heleboel Europese landen waar we van houden. Is het niet om de plek zelf, is het wel om de keuken van het land. Om die reden heb ik deze week een Europees weekmenu gemaakt. Je vindt er gerechten in met invloeden vanuit allemaal verschillende Europese landen. Geniet ervan!
Maandag
We beginnen de week in Italië, het land van pasta! Deze gevulde pastaschelpen met spinazie doen?
Dinsdag
Door naar Francesca’s favoriete land en dat is natuurlijk Portugal. Coquilles met een Portugees tintje op dinsdag.
Woensdag
Als we in Frankrijk belanden kunnen we een goede steak tartare niet weerstaan.
Donderdag
Griekenland, ook daar is zo veel lekkers! Zoals pita met kip gyros en tzatziki.
Vrijdag
Op vrijdag bij de borrel drie verschillende Spaanse tapas? Goed idee!
Zaterdag
En laten we vooral ons eigen land niet vergeten, want er zijn zoveel mooie producten in Nederland. Bijvoorbeeld onze Zeeuwse mosselen, daar kun je echt een heleboel lekkers mee maken.
Zondag
Zelfs in de zomer zijn we dol op deze kaiserschmarrn met abrikozencompote uit Oostenrijk! Mogen we onszelf best mee verwennen op zondag.