Ik ben terug van vakantie en val gelijk in een flinke kou. Stiekem vind ik het wel lekker, geef mij maar vorst in plaats van regen. In de keuken pas ik me gelijk aan. Zo worden er stevige soepen en stamppotjes gemaakt, heerlijk! Dat vind je deze week ook terug in het weekmenu. Zo staat er woensdag een Italiaanse bonensoep met worst op het menu die ook super is voor kinderen. Zuurkool heb ik gemaakt met een Surinaamse twist. Met gnocchi en paddenstoelen maak je een heel simpel ovengerecht en op vrijdag is het tijd voor pizza!
De wat meer tijdrovende gerechten van deze week zijn onder andere de chili con pollo. Geweldig lekker! Omdat deze zo’n 2 uur moet stoven, is het een prima gerecht voor het weekend. Kun je ook gelijk de pompoenmousse maken voor toe. Hoeveel meer comfort food wil een mens hebben. Natuurlijk gaan we ook kruidnoten bakken deze week, daar heb ik maar liefst 3 verschillende recepten voor online staan. Eet lekker!
Vegetarische maandag – Gnocchi uit de oven met paddenstoelen en artisjok
Vis dinsdag – Zalmpastei met kruiden
Kids woensdag – Italiaanse bonensoep met worstjes
Kip donderdag – Zuurkool met een Surinaamse twist
Snack vrijdag – Zelfgemaakte pizza
Tip: maak op donderdagavond vast het deeg en leg dit in de koelkast. Dan kun je vrijdag gelijk starten met rollen en beleggen.
Week favorieten
Zelf kruidnoten maken – 3 recepten
Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.