In de planning stond dat ik vandaag een weekmenu voor jullie zou maken inclusief een eetdagboek van ons gezin van afgelopen week. Ik kwam alleen net tot de conclusie dat ik bijna nergens foto’s van heb gemaakt! Het is traditioneel weer eens niet te doen zo druk voor de kerstdagen en ik ben er gewoon niet aan toegekomen. Aan eten wel, maar niet aan het bijhouden. Dus ik sla het eetdagboek maar over, die komt over 2 weken weer!
Wel heb ik een heerlijk menu voor jullie gemaakt, inclusief een menutip voor Kerstavond. Wij vieren die altijd met vrienden en dan wordt er gekookt met z’n allen. Dit jaar hebben we nog niet eens bepaald wat we gaan eten, dus daar ga ik dit weekend maar eens rustig voor zitten. Hoe is het bij jullie, weten jullie al wat er met de kerstdagen op tafel komt? Hier op de site kun je trouwens enorm veel inspiratie vinden op de pagina met kerstrecepten. Eet lekker!
Maandag
We beginnen de week vegetarisch met deze spaghetti met aubergine en gorgonzola. Een heerlijk winters pastarecept.
Dinsdag
Deze garnalen in masala met aardappel is een van de favoriete gerechten van mijn Mr. Hij heeft ‘m al lang niet gekregen van mij dus ik zet de garnalen maar weer eens op het menu.
Woensdag
Met die kou buiten krijg ik gelijk zin in zuurkool. Vooral deze zuurkool met gehakt, kerrie en ananas uit de oven is dan favoriet.
Donderdag
Deze Tex Mex soep staat nog niet zo lang op de site, maar is nu al een van de favoriete soepen van velen van jullie. Ik krijg er zoveel leuke reacties over, echt tof!
Vrijdag
Een nieuw recept van Dominique is deze curry met kip, pompoen en garam massala. Super lekker en geschikt voor het hele gezin, omdat er geen pit in zit. Wel heel veel smaak trouwens.
Zaterdag
Hoe leuk is het om samen met de kids kerstkoekjes te bakken in deze periode? Hier vind je een fijn recept ervoor.
Zondag
Vandaag is het kerstavond en daarvoor heb ik een mooi kerstmenu klaarstaan wat ook nog gemakkelijk en betaalbaar is! Met filodeegbakjes met garnalenragout vooraf, kerstkip in een bakblik als hoofdgerecht en een crumble van kaki, peer en cranberry’s als nagerecht.
Ga je iets maken, vertel het me dan op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat ik jullie foto’s weer terug kan vinden.
Liefs, Francesca