Sinterklaasavond staat voor de deur! Wat eet je dan zo’n week daarvoor, vlak voordat het heerlijke avondje is gekomen? Nou, gewoon heel normaal. Met een heerlijke risotto met paddenstoelen bijvoorbeeld. Of met gevulde paprika’s met Surinaams gehakt waar kinderen heel blij van worden. Ook staat er nog een broccoli salade met tonijn en aardappel op het menu en Marokkaanse kip met abrikozen. Vrijdag is het dan groot feest, daarvoor heb ik een heerlijke recept voor een grote pan Sinterklaasavondsoep en als toetje een speculaas tiramisu. Sinterklaas zou er bijna van willen mee eten.
Vegetarische maandag – Paddenstoelenrisotto met rozemarijn en notensla
Vis dinsdag – Broccoli salade met avocado, tonijn en aardappelen
Kids woensdag – Gevulde paprika’s met Surinaams gehakt
Kip donderdag – Marokkaanse kip met pompoen
Sinterklaas vrijdag – Sinterklaasavondsoep + speculaas tiramisu (kidsproof)
Francesca’s weekfavorieten
Speculaascake met stoofperen en amandel
Zelf kruidnoten maken – 3 recepten
Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.