Na Sinterklaas en met Kerst in het vooruitzicht gaan we het deze week rustiger aan doen qua eten. Met lichte en gezonde gerechten om weer een beetje bij te komen. Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn. Alhoewel, een lichte maaltijd bereid met verse ingredienten vind ik ook altijd een feest.
Deze week beginnen we met een heerlijke pasta met pompoen, saffraan en hazelnoten. Een gezond visje volgt op dinsdag. Wees niet bang om die in z’n geheel te bereiden, dit recept kan echt niet mislukken! Ook staat er nog een geweldige minestrone, een salade met rosbief en bietjes en kip uit de oven op het menu. De kip is verschrikkelijk makkelijk om te makken; alles in een bakblik gooien en zo de oven in. Lekker met frietjes en mayonaise, top gerecht voor snack vrijdag. Zondag is een perfecte dag om de runderstoof met zoete aardappel te maken. Zet de pan ‘s ochtends al op het vuur en laat je huis langzaam vullen met de heerlijke geur. Eet lekker!
Vegetarische maandag – Pasta met pompoen, saffraan en hazelnoten
Vis dinsdag – Dorade met spinazie en noedels in eigen bouillon
Kids woensdag – Winter minestrone met paddenstoelenbroodjes
Vlees donderdag – Rosbief carpaccio met balsamico bietjes
Snack vrijdag – Kip uit de oven met salie, mais, ui en frietjes
Francesca’s weekfavorieten
Runderstoof met zoete aardappel
Stoofperen met alcohol | Stoofperen zonder alcohol
Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.