Tijdens onze zomervakantie komt er iedere week een speciaal weekmenu online waar een wereldkeuken in centraal staat. En deze week reizen we af naar Azië! Nou is de ‘Aziatische keuken’ natuurlijk wel een héél breed begrip. De keukens van bijvoorbeeld Vietnam, China, Korea, Indonesië, Thailand en India hebben namelijk allemaal hun eigen identiteit, ingrediënten, gerechten en bereidingswijzen.
Maar, heel eerlijk, ik heb gewoon niet 7 gerechten per keuken paraat en daarom heb ik een mooie mengelmoes gemaakt. Zie het als een prachtige smaakrondreis door Azië, eet lekker!
Maandag
We starten onze reis vandaag in India met een zalige butter paneer curry. Die vegetarisch is door het gebruik van de jonge, witte kaas paneer.
Dinsdag
Daarna door naar Thailand voor een van mijn favoriete gerechten uit dit land: pad thai met kip.
Woensdag
In Indonesië leerde ik hoe je de echte nasi goreng bereidt en deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit weekmenu.
Donderdag
Heerlijk vind ik het om zoetzure kip te eten als ik bij de Chinees eet. Onlangs maakte ik ‘m thuis na en het resultaat was zalig.
Vrijdag
Weer even terug naar Indonesië waar we vandaag bief in zwarte pepersaus eten op het Indonesische eiland Sumatra waar de peperkorrels ook verbouwd worden.
Zaterdag
Bij Indiase gerechten eet je vaak naan en dat kun je zelf ook heel makkelijk bakken.
Zondag
De reis door Azië eindigt vandaag in Vietnam, misschien wel mijn favoriete keuken uit Azië. Ik mocht er ooit voor 48 uur heen, maar dat was natuurlijk veel te kort. Ik ga zeker nog een keer terug! Op deze zondag eten we zelfgemaakte summer rolls met eend en pindasaus. Die je trouwens ook heel goed met reepjes kip of gekookte garnalen kunt maken.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.