Bijna Kerstmis en we hebben het allemaal druk, druk, druk. Tenminste, ik wel (tot over m’n oren) en dan stel ik me graag voor dat iedereen het net zo druk heeft als ik. Dat verzacht het een beetje. Zonder dollen, ook al is december een enorm gezellige maand, het is ook wel een beetje chaotisch. Daar ga ik jullie volgende week een handje bij helpen, want ik heb een bijzonder makkelijk weekmenu gemaakt. Met hele fijne gerechten die ook nog eens zo klaar zijn.
Wat denk je van een knolselderijsoep op maandag die je lekker met brood eet. Met de restjes van de soep kun je de volgende dag ook prima lunchen. Een makkelijke Thaise nasi op woensdag en de kids krijgen pasta met gehakt, ui en tomaat op woensdag. De hete bliksem schuif je op donderdag zo in de oven en vrijdag is het burger-time! Met Surinaamse burgers deze keer en als je de broodjes bij de bakker haalt in plaats van zelf bakt, dan ben je zo klaar. Daar zou ik gewoon patat bij serveren, we gaan nog culinair genoeg doen de week erna met kerst. Eet lekker!
Vegetarische maandag – Knolselderijsoep met paddenstoelen en brood
Vis dinsdag – Thaise nasi met garnalen en koriander eitjes
Kids woensdag – Pasta met gehakt, ui en tomaat
Vlees donderdag – Hete bliksem ovenschotel met gehakt
Snack vrijdag – Surinaamse burgers
Francesca’s week favorieten
Zelfgemaakte granola – 1x maken en vervolgens heb je 2-3 weken geen omkijken meer naar je ontbijt!
Gratin dauphinois – schuif deze in de oven en bak er een biefstukje bij, zo lekker!
Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.