Ik zit alweer helemaal in het ‘normale’ leven van januari. De kerstboom is de deur uit, het huis is flink opgeruimd en ik ben even wars van moeilijk gedoe. Ook qua eten doe ik het allemaal wat minder ingewikkeld. Wel gerechten met mooie rijke smaken, maar ik wil er niet te lang voor in de keuken staan. Dat zie je ook wel terug in de gerechten van deze week, want ik gebruik maar liefst 5x de oven. Voor mij is een ovenschotel gemak, want zodra ik de schaal in de oven heb geduwd zijn mijn handen vrij om de keuken vast op te ruimen en de tafel te dekken. Deze week eten we gevulde paprika’s met bulgur en geroosterde boerenkool, een heerlijke comfort pastaschotel met tonijn op dinsdag (heb je hier nog veel van over, vries het dan gelijk in), met de kids eten we bakjes met gehakt en zoete aardappel en op donderdag staat mijn variatie op witlof met ham en kaas op het menu. Op vrijdag gaan we snacken, deze keer met een zelfgemaakte kapsalon. Eet lekker!
Vegetarische maandag – Gevulde paprika met kerrie bulgur en geroosterde boerenkool
Vis dinsdag – Pasta ovenschotel met tonijn
Kids woensdag – Familiebakjes met gehakt en zoete aardappel
Kalkoen donderdag – Witlof met kalkoen, aardperenpuree, salie en kaas uit de oven
Snack vrijdag – Zelfgemaakte kapsalon, kies voor de ‘culinaire‘ of ‘budget‘ uitvoering
Francesca’s week favorieten
Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.