Wat zullen we deze week eens eten, dacht ik vanochtend vroeg. Nou, ik ben eruit hoor. We gaan erg lekker eten heb ik besloten! Met gerechten die je misschien niet direct zelf zou bedenken, maar die echt verrassend zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van een stoofpotje van tempeh (ja, zonder vlees dus) of een broccoli salade met tonijn, een gewokte hutspot die ook erg lekker is voor kids en Chinese kip met gember en honing? De week eindigen we met een briljante Surinaamse burger. Daar kun je je eigen broodjes voor bakken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het weekend is voor verwennerij, met kip in citroen-botersaus en een broodje geitenkaas met geroosterde paprika voor de lunch. Als je nou op zondag wat meer van die broodjes maakt en bewaart (per stuk verpakt in aluminiumfolie) in de koelkast dan heb je op maandag ook een top lunch op kantoor. Gaat het verwennen gewoon nog even door. Eet lekker!
Vegetarische maandag – Stoofpotje van tempeh
Vis dinsdag – Broccoli salade met aardappel en tonijn
Kids woensdag – Wokhutspot met gehaktballetjes
Kip donderdag – Chinese kip met gember en honing
Snack vrijdag – Surinaamse burger
Francesca’s Week Favorieten
Broodje geitenkaas met geroosterde paprika, shiitake en rucola
Kip met citroen-botersaus, spinazie en ovenaardappeltjes
Geniet van het familie weekmenu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.