Veel aandacht voor kaas deze week in het menu. Wellicht komt het omdat ik afgelopen week een kaastour door Bodegraven en omgeving deed samen met Zijerveld. Van boerderij tot kaaspakhuis, alles heb ik gezien. Mijn koelkast ligt nu ook vol met kaas en ik heb zo’n vermoeden dat er dit weekend nog wel een paar gerechten met kaas worden gemaakt. We beginnen de week met een homemade uiensoep met gegratineerde (kaas!) mosterdbroodjes en op dinsdag een vis casserole met kaas. Misschien zou je het zelf niet direct zo bedenken, maar een ovenschotel met vis en kaas is dus echt heel lekker. Behalve als je niet van kaas houdt, maar dan moet je wellicht dit hele weekmenu maar een keertje overslaan 😉
Op woensdag mogen de kids zelf hun frittata versieren en daar kan natuurlijk ook wat geraspte kaas door. Donderdag gaan de gehaktballen op het vuur, die zijn heerlijk met geroosterde groenten erbij. En op vrijdag gaan we snacken met homemade temaki’s (handrolls): zet de tafel vol met de ingredienten en iedereen kan zelf aan de slag. Hartstikke leuk om te doen. In het weekend doen we gewoon nog een kaasfondue (ik zit zo lekker in het thema) en ik heb een net even anders dessert op het menu gezet. Ooit van tapioca gehoord? Daar kun je veel mee, onder andere heerlijke desserts maken met gebakken mango. Eet lekker!
Vegetarische maandag – Uiensoep met mosterdbroodjes
Vis dinsdag – Vis casserole met kaas
Kids woensdag – Frittata met een gezichtje
Vlees donderdag – Gehaktballen met ovengroenten
Snack vrijdag – Sushi party thuis: zelf temaki maken
Francesca’s Week Favorieten
Tapioca pudding met gebakken mango
Geniet van het familie weekmenu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.