Zonder dat ik het in de gaten had, heb ik gewoon al ruim 6 maanden weekmenu’s voor jullie gemaakt! Hopelijk zijn jullie er nog net zo blij mee als in het begin. Ik heb er in ieder geval nog steeds erg veel plezier in om ze te maken. Langzaam aan komt de lente om de hoek kijken en ik merk dat ik steeds lichtere gerechten aan het maken ben. De aardbeien die je alweer in de supermarkt ziet liggen in de aanbieding sla ik voorlopig nog even over (die dingen heten niet voor niets zomerkoninkjes), maar de salades komen alweer regelmatig op tafel. Deze week doen we nog een stamppotje in het menu, maar ik verwacht dat ik er daarna wel weer even klaar mee ben. Laat die lente maar komen!
We beginnen de week met een hele fijne cannelloni met courgette en rucola die ik ooit eens gemaakt heb voor de foodblogswap. Op vis dinsdag eten we een heerlijk stukje zalm en de kids krijgen op woensdag een soepje waar stiekem heel veel groente in zit verstopt. Maar dat maak je weer toegankelijk door chips van pastinaak en gerookte kip. Op donderdag een spruitjes stamppot met worstjes en vrijdag wordt er gesnackt met heerlijke sla taco’s. In het weekend is er tijd om wat uitgebreider te koken. Wat denk je van een risotto met kipgehaktballetjes en binnenstebuiten appeltaartjes? Eet lekker!
Vegetarische maandag – Cannelloni met courgette en rucola
Vis dinsdag – Zalm met basilicum aardappels
Kids woensdag – Broccoli pastinaaksoep met gerookte kip en pastinaak chips
Vlees donderdag – Oosterse spruitjesstamppot met worstjes
Snack vrijdag – Sla taco’s
Francesca’s Week Favorieten
Risotto met kipgehaktballetjes en dragon
Geniet van het familie weekmenu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.