Iedere week vind je een wekelijks terugkerend familie weekmenu op Francesca Kookt. Vandaag is het tijd voor editie nummer 3. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van (ja, echt waar!). Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval inspiratie voor het avondeten. Lekker makkelijk voor doordeweeks (inclusief downloadbaar boodschappenlijstje!) en wat meer bijzonder voor in het weekend. Ook geef ik wekelijks inspiratie voor een dessert, hapje, voorgerecht en zondagochtend ontbijt. Trouwens niet alleen van mijn blog, maar ook van mijn favoriete Nederlandse collega bloggers. Zie het als inspiratie die ervoor zorgt dat je meer zelf gaat koken met pure ingredienten. Dat dat echt niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, hoop ik jullie met dit weekmenu te laten zien. Geniet ervan en eet lekker!
Makkelijk voor doordeweeks
Vegetarische maandag – Risotto met groene asperges
Een toegankelijke risotto met romige smaak. Heerlijk in combinatie met de gegrilde groene asperges.
Vis dinsdag – Zalm met teriyaki saus en noedels
Eenmaal zelf de teriyaki saus gemaakt, wil je nooit meer anders.
Kids woensdag – Marokkaanse kip met abrikozen
De milde smaak van deze Marokkaanse kip in combinatie met de abrikozen valt altijd goed in de smaak bij kinderen.
Vlees donderdag – Mexicaanse gevulde courgette
Een budget gerecht wat ook nog eens heel snel klaar is. En je laat zo ook een dagje de koolhydraten staan.
Snack vrijdag – Zelfgemaakte pizza
Een van mijn grote favorieten, zelfgemaakte pizza. Maak het deeg een avond van tevoren. Pak de bollen in vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast. Zo heb je ‘s avonds binnen mum van tijd de heerlijkste pizza’s op tafel staan.
Download hier het boodschappenlijstje voor de doordeweekse maaltijden: Fransesca kookt_ boodschappenlijstje 28 aug 2014
Bijzonder in het weekend
Zondagochtend ontbijt – Brioche potjes met blauwe bessen
Dat wordt een heerlijke zondagochtend met deze brioche potjes.
Comfort lunch – 3 variaties op een broodje met avocado
3 geweldige combinaties met avocado, daar geniet je van tijdens een ontspannen lunch.
Fijnproevers pasta – Spaghetti met Portugese garnalen
Voor liefhebbers van garnalen is dit een top recept.
Homemade wereldkeuken – Zelf kip korma maken
Zelf de pasta maken voor de kip korma valt eigenlijk reuze mee en het eindresultaat is geweldig.
Om je vingers bij af te likken – Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel en munt
Ze zijn er nog even, de perziken. Maak er dit zalige toetje mee.
Francesca’s week favorieten
Ontbijt: zelf granola maken
Lunch: salade met avocado, mango en garnalen
Kinderen: 5x gekke groenten
Bijgerecht: zilvervliesrijst met tomaat en ui
Salade: koolsalade met gerookte kip en citrus
Bakken: sinaasappel courgette cake
Blog in de spotlight: groene thee noedels met gerookte zalm van Simone’s Kitchen
Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt voor de komende weken, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescamenu. Vind het erg leuk om te zien wat jullie van deze editie gaan maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.