Gisteren vertelde ik jullie dat ik even een blog chill-out inplan t/m 13 april. Even mijn hoofd leegmaken, offline gaan zodat ik online weer kan schitteren. Het voelt nu al goed! Toch krijgen jullie nu nog wel 2 blogs van mij deze en volgende week, namelijk de weekmenu’s. Die stonden al uitgewerkt klaar voor jullie. Vandaag het weekmenu waar ik ook een dagmenu voor Pasen in heb verwerkt. Veel keuze voor 2 heerlijke Paasdagen!
Wat eet je met Pasen
Laten we eens met het ontbijt beginnen. Wat denk je van wentelteefjes uit de oven met frambozen en kardemom, ei muffins, een broodje avocado met gepocheerd ei of pancakes met bosbessen? Pers er nog een heerlijk sapje bij, zoals deze spinaziesap met appel, gember en limoen of maak een frambozensmoothie.
Na het ontbijt kun je zo doorrollen in de brunch. Met de Boursin brunchrol met zalm, broodjes karamelgarnalen, gebakken panzanella met groene asperges, quiche met rucola, oude kaas en druiven, gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen, lentetaartjes met groene asperges, doperwten en munt, mini quiches, rosbief carpaccio met balsamico bietjes, shakshuka met sardines, salade met groene asperges, blauwe kaas en ei en de salade met geroosterde groenten, borlotti bonen en mozzarella op tafel. Nou ok, misschien zet je niet alles wat ik heb opgesomd op tafel, maar genoeg keuze heb je nu wel. Drink er deze frisse homemade ijsthee met gember en citroen bij. En wil je nog wat bakken voor het ontbijt of de brunch, denk dan eens aan homemade brioche of dit pestobrood met olijven.
Tijdens de borrel komen de caprese nachos, garnalen met geitenkaaspuree, komkommerrolletjes met zalm, dille en mierikswortel en pesto courgette hapjes op tafel. Drink er een glas cava of rosé bubbel bij.
Fijne voorgerechten voor het paasdiner zijn onder andere de vitello tonnato, salade met witlof, radijs, grapefruit en pecannoten, Italiaans glaasje met pesto, mozzarellamousse en tomaat, krabtartaar met kiwi of de bietentaartjes met sjalot en feta.
Ga je deze Pasen voor vis, vlees, kip of vegetarisch als hoofdgerecht? Ik heb in iedere categorie een paar suggesties voor je. Wat denk je van een echte Portugese cataplana met vis, kip en chorizo of spaghetti al limone met grote garnalen?
Voor vlees kun je kiezen uit lamsbout uit de oven met geroosterde groenten, lamskoteletten met geroosterde aardappelen of steak chimichurri. En deze kip met citroen-botersaus is perfect voor Pasen. Liever vegetarisch, maak dan eens deze gnocchi met verse pesto, tomaatjes en rucola.
De bijgerechten houd ik tijdens de Pasen zo licht mogelijk. Denk aan een salade met sugar snaps, cannellini bonen en citroen, tabouleh (peterseliesalade), zoete aardappelpuree met koriander of geroosterde broccoli. Wat minder licht, maar blijft hemels lekker: de gratin dauphinois.
Last but not least…het toetje! Mijn favorieten voor de Pasen zijn de soufflé in een citroen, mango cheesecake toetje, de citroenpudding uit de oven en de appelbollen met salted caramel.
Dinsdag
Wat eet je de dag na Pasen? Leftovers natuurlijk. Maak bijvoorbeeld van restjes kip deze Griekse kipsalade of lees dit artikel waar je nog veel meer inspiratie vindt om te koken met kliekjes.
Woensdag
Het gewone leven is weer terug en voor de kids (en voor jezelf natuurlijk) maken we deze familiebakjes met gehakt en zoete aardappel.
Donderdag
Super makkelijk om te maken en ontzettend lekker: gegrilde kip met een tomaat basilicum salsa. Lekker met rucola en geroosterde wortel.
Vrijdag
Tijd om te snacken met deze heerlijke fish & chips van kabeljauw en die mag je van mij ook gewoon op de bank eten. Het is nou eenmaal bijna weekend!
Geniet van het familie weekmenu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.