Het weekmenu stopt natuurlijk niet als ik op vakantie ben. Sterker nog, ook in Italië wordt er bij ons gewoon gekookt! Voor jullie heb ik een heerlijk menu gemaakt voor het begin van de zomervakantie. Niet te ingewikkeld, maar wel met een bijzondere twist. Zoals de Vietnamese biefstukpuntjes die sissen in je pan. Of de heerlijke kip met sinaasappel en ras el hanout. Hopelijk kan de BBQ aan deze week, maak dan zeker een potje van mijn barbecuesaus. Eet lekker!
Maandag
Wat groene asperges in de grillpan of op de BBQ, geklutst ei, chorizo en blauwe kaas. Meer heb je niet nodig voor deze heerlijke salade.
Dinsdag
Vandaag een simpel dagje met deze lichte salade met broccoli, tonijn en avocado. De leftovers zijn de volgende dag heerlijk als lunch.
Woensdag
Laten we maar weer eens een soepje doen. Deze zoete paprikasoep met kruidenolie is perfect voor in de zomer. Gebruik je leftovers voor de simpele, maar oh zo lekkere ei muffins. Nog wat hompen brood erbij en het genieten kan beginnen.
Donderdag
Vlees dat sist in je pan, dat kan niet anders als goedkomen. Deze Vietnamese biefstukpuntjes zijn geweldig. Lekker met een frisse salade erbij of choisam met oestersaus.
Vrijdag
Snacken doen we vandaag met deze kip met sinaasappel en ras el hanout. Serveer er (zoete aardappel) frietjes en salade bij.
Zaterdag
Ik kondigde ‘m al aan…geen BBQ zonder mijn barbecuesaus!
Zondag
Nooit geweten dat je met Hüttenkäse zulke lekkere ontbijtjes kunt maken. Deze killer combi met granola, fruitspread en vers fruit is een feestje in de ochtend.
Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!