Het is nu vakantie voor iedereen! En dat vakantiegevoel vind je helemaal terug in het weekmenu. Recepten voor op de BBQ, in het vakantiehuisje of op de camping. En met het zondagse ontbijt neem ik jullie mee naar Wenen. Eet lekker!
Maandag
We beginnen de week rustig met een makkeijke panzanella met avocado en tomaat. Perfect gerecht om je oude brood op het vakantieadres mee op te maken.
Dinsdag
Deze koude pastasalade met tonijn, sardines en tomaat heb je zo gemaakt op de camping. De restjes zijn de volgende dag ook heerlijk als lunch.
Woensdag
Simpel en licht, dit gehaktpannetje met prei en yoghurt is lekker voor het hele gezin.
Donderdag
Een van mijn grote favorieten op de blog, deze kip ketjap met garnalen is een feest.
Vrijdag
Snacktime vandaag! Maak eens deze Franse uienburgers met Old Amsterdam. De uien zijn gesmoord in appel-ciderazijn en combineren bijzonder goed met de gesmolten oude kaas.
Zaterdag
Zet de BBQ maar vast aan voor deze Char siu kip. Leg de kippenpoten de avond ervoor vast in de marinade voor een extra rijke smaak. En wil je dit thuis uitproberen, doe dan ook even mee aan de winactie. Want ik geef 3 BBQ Boxen weg met sauzen en een kookboek.
Zondag
Tijd voor een zondags ontbijt waarbij je even in Weense sferen raakt. Homemade Kaiserschmarrn met een zomerse abrikozencompote.
Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!