Ik heb maar weer eens een paar recepten uit de oude doos getrokken voor het weekmenu. Heerlijke recepten, maar ja de foto’s zijn niet bijster goed. Tenminste, dat vind ik. Maar vaak hebben jullie daar minder moeite mee dan ik. Vroeger (lees: 3 jaar geleden toen ik net was begonnen met bloggen) interesseerden me die foto’s weinig tot niets. Ik was gewoon lekker met koken bezig en vond het eigenlijk een beetje irritant dat ik daar dan ook nog een ‘mooie’ foto van moest maken.
Een geboren fotografe ben ik niet en zal ik nooit worden. Maar inmiddels ben ik wel van mening dat er naast een goed stukje tekst ook wel een ‘lekkere’ foto bij hoort. Tegenwoordig gaat dat best aardig, alhoewel ik nog wel een archief heb met heerlijke recepten die geïllustreerd worden door minder goede foto’s. Wat doe je daar dan mee? Nou, in mijn geval niets. Ik ga ze niet bewust overnieuw maken, alleen als ik toevallig een keer het recept nog een keer maak. En tot die tijd doen jullie het er maar mee, want had ik al gezegd dat de recepten echt heel fijn zijn? Eet lekker!
Maandag
Een vegetarische curry is minstens net zo lekker als een variant met vis en vlees. Deze zoete aardappelcurry met bloemkool is daar het bewijs van en je hebt ‘m ook nog eens zo gemaakt.
Dinsdag
Een heerlijk bordje met Thaise wokgarnalen, verse groenten en noodles staat er vandaag op het menu.
Woensdag
Gewoon een stukje kipfilet grillen, dat blijft heerlijk. Vooral als je ‘m serveert met deze tomaat-basilicum salsa. De kip kan natuurlijk ook goed op de BBQ.
Donderdag
Vandaag eten we met een salade, maar dan wel een hele bijzondere: rosbief carpaccio met balsamico bietjes.
Vrijdag
Hoe vaak BBQ’en jullie vegetarisch thuis? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor een heerlijke, vegetarische BBQ. Probeer bijvoorbeeld eens deze tropische vegetarische hotdogs. En als je je vegetarische BBQ tip achterlaat dan maak je kans op een veggie BBQ feestje voor 10 personen.
Zaterdag
Even een lekker fris sapje tussendoor: deze spinaziesap met appel, limoen en gember blijft een van mijn grote favorieten.
Zondag
Toetje! Deze bavarois met mango en perzik kun je makkelijk voorbereiden en is ultiem zomers.
Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!