Het is spitsuur hier de afgelopen weken! Zo’n Eetkalender in elkaar zetten is best een opgave. Recepten checken, herschrijven, recepten opnieuw koken en op de foto zetten. Het houdt ons goed bezig, maar de kalender wordt daardoor echt fantastisch. In de tussentijd gaat het normale leven ook gewoon door en willen jullie natuurlijk ook wat eten. Geniet van het nieuwe weekmenu en eet lekker!
Maandag
Ik maakte deze vegetarische pot pie met pompoen en vegetarisch gehakt. Een heerlijke combi en het is zo leuk om deze potjes te serveren. Je kunt ze natuurlijk ook met alleen pompoen maken of met ‘echt’ gehakt.
Dinsdag
Dorade is een heel smakelijk visje dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept heb ik de dorade in de oven gegaard en geserveerd met spinazie, noedels en bouillon.
Woensdag
Een heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, kerrie en ananas. Zo gemaakt en het hele gezin geniet hier van. Bij ons in ieder geval wel.
Donderdag
Suzanne won vorige week de risotto maestro wedstrijd met haar risotto met mosterd, paddenstoelen, tijm en chorizo. Een aanrader!
Vrijdag
Lekker comfort food dagje vandaag met deze Chinese tomatensoep.
Zaterdag
Met pompoen kun je ook zalige, zoete gerechten maken. Zoals bijvoorbeeld deze pompoenmousse.
Zondag
Ik vind het tijd voor een sherry revolutie! De afgelopen tijd ben ik helemaal in de wereld van de sherry wijnen gedoken en heb een paar heerlijke combinaties gemaakt met hapjes en die noemen we shapas (tapas voor bij sherry). Leuke tip voor een zondagmiddag.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!