Het is alweer november, wat gaat de tijd toch snel de laatste tijd. Voor mijn gevoel was het de afgelopen weken net voorjaar, maar nu wordt de wind steeds guurder. Dan maar de warmte in huis halen met het eten wat ik maak. Zoals chili con carne, stamppotje met vis, goedgevulde broccolisoep en dulce de leche cheesecake voor in het weekend. Het nieuwe weekmenu zit weer boordevol heerlijke gerechten. Eet lekker!
Maandag
Wanneer heb jij voor het laatst je groenten gestoomd? Voor dit recept kun je je stoommandje weer uit de kast plukken. Daarna nog even roerbakken met tofu en je hebt een heerlijk, en voedzaam, vegetarisch gerecht.
Dinsdag
Met witvis kun je ook heerlijke stamppotjes maken. Bijvoorbeeld deze uitvoering met mosterd en dille.
Woensdag
Deze broccolisoep met zalm en pijnboompitten staat al heel lang op de blog. Afgelopen week heb ik ‘m weer eens gemaakt voor nieuwe foto’s in de Eetkalender. Ik was even vergeten hoe lekker deze soep is!
Donderdag
De bospeen en kip voor dit recept rooster je heel makkelijk samen in de oven. Combineren met de bulgur en feta en je bent al klaar.
Vrijdag
Iedereen heeft wel een eigen versie op het chili con carne recept. Dit is de versie waar ik blij van word, maar varieer er vooral op los!
Zaterdag
Dulce de leche + cheesecake + granaatappel = meesterlijk lekker!
Zondag
Ik kreeg een mysterybox thuis afgeleverd van de Lindenhoff en daar maakte ik deze bavette met vijgenchutney en pastinaak stamppot met geroosterde ui mee. Wat een gerecht! Je kunt ‘m zo op je kerstreceptenlijstje zetten.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!