Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat jullie allemaal hele fijne feestdagen hebben gehad en ik wens iedereen een prachtig 2016. Vol met mooie momenten, goede gezondheid, nieuwe herinneringen en heel veel lekker eten. Een jaar waarin ook het weekmenu gewoon weer iedere week wordt gepubliceerd. In deze eerste week van januari doen we het even rustig aan. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb genoeg gegeten de afgelopen tijd. Ik snak naar simpel eten, maar het moet natuurlijk wel smakelijk zijn. Geniet ervan en eet lekker!
Goed nieuws voor alle Eetkalender gebruikers: vanaf vandaag kunnen jullie iedere week het boodschappenlijstje downloaden via de homepage! Het boodschappenlijstje van week 01 vind je hier.
Maandag
Een makkelijk salade met pompoen, champignons en linzen. Een vegetarische smaakbom met maar een paar ingredienten.
Dinsdag
Ook in 2016 ga ik vaak krokante kabeljauw maken, want het is echt heerlijk. In dit recept maak ik er een stamppotje bij van knolselderij en diepvries doperwten.
Woensdag
Vandaag een pan pasta op het vuur voor het hele gezin. Met gehakt, ui en tomaat.
Donderdag
Combineer kip, bonen, Mexicaanse specerijen en quinoa en je hebt deze Mexicaanse bonen quinoa.
Vrijdag
Het wordt de hele week een beetje treurig weer. Ideaal voor een pan soep. Deze winter minestrone is goedgevuld en daardoor een prima avondmaaltijd. Lekker met gegratineerde paddenstoelenbroodjes erbij.
Zaterdag
Maak vandaag voor de lunch eens deze kipburgers uit Easy Peasy Family. Ze zijn echt zalig! Je kunt ze zo eten of je serveert ze op een hamburgerbroodje met wat extra sla en komkommer erbij.
Zondag
Ik zei het al, het is treurig weer. Als het koud en miezerig is, maak ik ‘s ochtends vaak havermout om mezelf op te warmen. In deze blog vind je 5 verschillende recepten.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.