Het is duidelijk dat ik het erg koud heb gehad de afgelopen dagen, want deze week puilt het weekmenu uit van de verwarmende gerechten. Met een zoete aardappelcurry, rode koolsoep (zalig!), linzenstoof en chili con carne gaat het wel goedkomen dus. Eet lekker!
Maandag
Deze heerlijke zoete aardappelcurry met bloemkool bewijst dat je ook heel goed een curry kunt maken zonder vlees. In plaats van witte rijst kun je er ook zilvervliesrijst of zelfgebakken naan erbij serveren.
Dinsdag
Een van mijn meest recente ontdekkingen. Deze linzenstoof met garnalen en Jamaican Jerk is echt een aanrader.
Woensdag
Pasta met kip en pesto vandaag. Maar dan wel met een echte winterse pesto, deze is namelijk gemaakt van boerenkool.
Donderdag
Ja, echt. Ik heb soep gemaakt van rode kool en dat is verrassend lekker. Inmiddels getest op meerdere vrienden en iedereen vindt het zalig. Zeker in combinatie met de gekarameliseerde appeltjes.
Vrijdag
Tijd voor chili con carne vandaag. Maak genoeg zodat je er de volgende dag ook nog van kunt genieten.
Zaterdag
Zin in sushi? Maak dan eens een sushi burrito. Die heb je zo gemaakt en is heerlijk als weekendlunch.
Zondag
Kinderen hoeven echt niet altijd een toetje te eten. Maar als je het doet, maak er dan maar een verwentoetje van. In deze blog geef ik 3 recepten.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.