De maand februari die ik tot feestmaand had uitgeroepen is voorbij. Ik had behoefte aan een maand ontspannen en leuke dingen doen na alle drukke maanden. En dat is een beetje gelukt, want stiekem propte ik mijn maand toch weer vol met afspraken en actiepunten, maar ging ik ook op vakantie met mijn mannen en was er voldoende quality time met mijn grote liefde. Dat heb je soms echt even nodig, zo’n moment van bezinning. Het zorgt er ook voor dat ik meer inspiratie krijg voor het koken! Zo staan er al een aantal zalige Marokkaanse recepten op jullie te wachten die ik maakte na onze vakantie in Marrakech, wat hebben we daar geweldig gegeten! Een uitgebreid verslag volgt nog, vandaag is het eerst tijd voor het weekmenu. Ik heb weer mijn best gedaan en wens jullie een heerlijke eetweek.
Maandag
Op deze vegadag staat er een romige pasta met pompoen, saffraan en hazelnoten op het menu. Die kun je volledig lactosevrij maken of je gooit er gewoon een bekertje slagroom door. De keuze is aan jullie.
Dinsdag
Mijn visboer had laatst een briljante erwtensoep met vis gemaakt en die inspireerde me tot het maken van deze makreelsoep met bonen. Een geweldig soepje voor de dinsdag.
Woensdag
Geen boerenkoolliefhebber? Maak dan eens deze boerenkool taco’s! Want door deze bereiding gaan zelfs de meest sceptische boerenkooleters (lees: mijn kleuter) overstag.
Donderdag
Nog nooit je schnitzels gepaneerd, dan wordt het vandaag echt tijd ervoor. Het is namelijk ontzettend makkelijk om te doen en smaakt zalig. Lekker met de geroosterde groenten erbij.
Vrijdag
Tijd voor geweldig comfort food! Deze sloppy joe van kip met Turks brood is een van mijn grote favorieten. Serveer er een salade bij van knapperige groenten en je hebt een volwaardige maaltijd.
Zaterdag
Ik maakte voor het eerst zelf eierkoeken met rozijnen en nu willen we thuis nooit meer anders. Houd er rekening mee dat ze binnen no time op zijn.
Zondag
Een pantosti van goed brood, boter en kaas en natuurlijk de allerlekkerste ketchup. Daar mag je mij op zondag voor wakker maken en als lunch gaat het er ook prima in.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Geniet van je eten!
Liefs, Francesca
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!