Dag monstergriep, hallo leven! Ik ben er weer, voor 90% ongeveer. Die laatste 10% heeft wat langer nodig, want mijn lichaam heeft een flinke optater gehad.
Lang geleden dat ik zo ziek ben geweest en daarom heb ik een paar weken rust ingelast en kregen jullie ook geen weekmenu. Maar vandaag gaan we weer terug in het oude ritme en heb ik een heerlijk weekmenu voor jullie gemaakt met veel recepten die geïnspireerd zijn op de lente. Ik word zo gelukkig van al dat jonge groen, de salades en lichte smaken. Jullie ook? Eet lekker deze week!
Maandag
Ontzettend simpel, maar zo zalig van smaak. Deze gnocchi met zelfgemaakte pesto, tomaatjes, mozzarella en Parmezaanse kaas blijft bij ons thuis grote favoriet.
Dinsdag
Nog zo’n ‘snelle jelle’ in het menu: je maakt deze linzenstoof met garnalen in een handomdraai en het zit bomvol smaak. De Jamaican Jerk specerijen zijn trouwens ook geweldig om vlees mee te marineren voor de barbecue.
Woensdag
Vanavond eten we taco’s, maar dan met bakjes van sla. Licht en knapperig en een prima manier om kinderen te laten wennen aan de structuur van sla.
Donderdag
Biefstuk in een salade, ik hou ervan. Vooral in deze waanzinnige salade met knapperige groenten en een dressing van citrus.
Vrijdag
Comfort food vrijdag met mac & cheese met bier en spekjes van Dominique. En verrassing: het gerecht is vleesloos, want we hebben vegetarische speckjes gebruikt en dat proeft echt niemand!
Zaterdag
Heerlijke lentetaartjes met groene asperges, doperwten en munt. Voor de lunch of als hapje bij de borrel.
Zondag
Het lijkt wel een taartje dit ontbijt! Combineer granola, Hüttenkäse, vers fruit en fruitspread of jam met elkaar en daarna kan het grote genieten beginnen.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.