Rondom de boeklancering van Mag ik nog een hapje? was het de afgelopen week een béétje druk hier, vandaar het verlate weekmenu.
Maar laten we uitgaan van ‘beter laat dan nooit’ en genieten van het menu, want het is weer een lekker en gevarieerd menu geworden. Als ik jullie was zou ik stiekem al uitkijken naar het weekend, waarin je iets heerlijks gaat bakken en die o zo heerlijke saoto soep op het menu staat. Geniet ervan!
Maandag
We beginnen de maandag met een lekker én makkelijk gerecht. Deze omelet met spinazie, zoete aardappel en feta is geschikt voor het gehele gezin!
Dinsdag
Ik maak niet zo vaak pasta in een ovenschotel, waarom weet ik ook niet want het is makkelijk en super lekker. Dus vandaag gaan we voor de pasta ovenschotel met tonijn.
Woensdag
Vandaag is het Koningsdag, misschien ben je vandaag op pad of komt er visite? Met deze oranjekleurige pompoen aardappelsoep met truffel maak je zowel de Koning blij als degene die het op mogen eten.
Donderdag
Op donderdag ga ik voor een lekker stukje vlees, maar eens wat ‘anders’ en makkelijk om te maken. Dan ga ik voor: de biefstuk caprese!
Vrijdag
Een comfort food gerechtje vandaag. Deze Mexicaanse bonen quinoa is zo gemaakt en kan ik altijd van genieten!
Zaterdag
Vandaag is het Koninginnedag en ook al vieren we dat officieel niet meer, ik vind het een alsnog een goede reden om wat lekkers te bakken. En natuurlijk maak je dan de Koninginne Pavlova. Deze mag je van mij ook op Koningsdag maken, ook al was deze officieel ooit voor Beatrix bedoeld 😉
Zondag
In het weekend vind ik het leuk om wat uitgebreider te koken, wat heerlijk is om te maken en te eten is deze Surinaamse saoto soep. Een deel van de voorbereiding kun je ook al op zaterdag doen zodat je snel klaar bent en er stiekem twee dagen van kunt eten. Deze soep is de volgende dag namelijk nog lekkerder.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.