Halverwege dit weekmenu is het alweer juni. En ook al is het nog lente, ik heb toch stiekem al een beetje last van zomerkriebels. Vandaar dat er deze week een menu voor jullie klaar staat dat de lente vertegenwoordigd én al een beetje uitkijkt naar de zomer. Mag wel toch? Misschien dat het zonnetje dan ook zelf om de hoek komt kijken…
Maandag
Op maandag gaan we voor een lichte, vegetarische maaltijd. Deze courgette omelet met tomaatjes en spinazie is daar perfect voor geschikt!
Dinsdag
We zitten middenin het aspergeseizoen en ik kan er geen genoeg van krijgen! Deze zalmpakketjes met groene asperges zijn eigenlijk gewoon de lente in een pakketje.
Woensdag
Deze pasta met honingkip en spinazie is een echte zomerse pasta. Heerlijk als avondmaaltijd, maar als je er genoeg van hebt gemaakt kun je er de dag erna ook nog prima mee lunchen.
Donderdag
Al denk je bij stoofgerechten niet direct aan de lente of deze zomer, bij het aanzicht van deze snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander kreeg ik wel dat gevoel. Waarschijnlijk door al die zomerse kleuren in het gerecht.
Vrijdag
Naar deze vis taco’s met avocado kan ik de hele week wel uitkijken. Al die verschillende ingrediënten die samen tot een smaakexplosie in je mond leiden, ik hou ervan!
Zaterdag
Bij de lente hoort natuurlijk lamsvlees, en dat is geheel niet vervelend. Deze couscous met lamskoteletten doet mij dan ook watertanden en is zelfs vrij makkelijk om te maken.
Zondag
Als de zomer eraan komt krijg ik automatisch ook meer zin in citroen. Niet alleen ik, maar ook Francesca hoorde ik afgelopen week zeggen dat ze in haar ‘citroen-fase’ zit. Dus dan zal ik haar maar even een plezier doen met deze Italiaanse citroentaart met knapperige korst.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.