Ik keek vanochtend naar het weerbericht en ik werd er een beetje verdrietig van. Helaas, het is even geen barbecue-weer de komende tijd, maar dat kan de pret niet drukken. Ik heb ook nog steeds wat zon in mijn bol van de (werk)reis naar Fez in Marokko. Voor Verstegen ging ik daar de eerste afleveringen van de online serie Spice Trail opnemen en wat was dat tof! Als het goed is gaan jullie daar in augustus meer van zien, maar ik hou jullie zeker op de hoogte. Nu eerst tijd voor het weekmenu:
Maandag
Dominique bedacht onlangs de salade pizza. Oftewel een bodem van bladerdeeg met geraspte Parmezaanse kaas en daarop een heerlijke salade. Geweldig gerecht en ideaal om de maandag mee te beginnen.
Dinsdag
Ik gooi er gewoon weer een stamppotje in vandaag. Deze keer met witvis, mosterd en dille…zalige combi.
Woensdag
In Italië gooien ze niets weg, zelfs oud brood krijgt een nieuwe bestemming. Zoals in deze ‘pappa al pomodoro‘. Een ontzettend lekkere tomatensoep die goed gevuld is door de toevoeging van brood.
Donderdag
Vandaag een gerecht wat binnen 20 minuten klaar is, beloofd! En deze gewokte groenten met kip, soja en sesam smaakt ook nog eens heel erg lekker.
Vrijdag
Comfort food, please! Ik heb al weken zin in deze Mexicaanse ovenschotel met nacho’s dus die schuif ik heel snel de oven weer eens in.
Zaterdag
Met wat geroosterde tomaten, zelfgemaakte pesto en ricotta maak je deze zalige crackers als lunch. En met wat je over hebt kun je ook nog een salade maken.
Zondag
Als het buiten regent dan zorgen we dat binnen de zon wel gaat schijnen. Dat gaat zeker lukken met dit zelfgemaakte limoncello ijs!
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.