We zitten in het staartje van de zomervakantie en daarom leek het me wel wat om deze keer wereldse smaken in het weekmenu te verwerken. Gaan jullie mee op reis? Over reizen gesproken…dat gaan we de komende tijd voor de blog ook nog flink doen! Ik kom natuurlijk net terug uit Kreta en vlieg volgende week naar Indonesië om filmpjes op te nemen voor de serie SpiceTrail van Verstegen Spices & Sauces. Dominique gaat culinair Zwitserland ontdekken en vliegt in september samen met Deedylicious ook nog naar Slovenië. En als toetje ga ik in september ook nog culinair Zwolle ontdekken. Hebben jullie nog leuke tips voor deze bestemmingen die we mee kunnen nemen in de voorbereidingen, laat het zeker even weten! En voor nu, eet lekker.
Maandag
Onze reis begint in Italië met een simpele spaghetti met tomaat en mozzarella.
Dinsdag
Vandaag maken we kebabs van vis met een makkelijke couscoussalade. Geïnspireerd op de Noord-Afrikaanse keuken, maar wel met een Nederlandse twist. Dit recept komt trouwens uit de Eetkalender 2017 die in september 2016 in de winkels ligt!
Woensdag
Na mijn reis naar Kreta kan deze Griekse kipsalade natuurlijk niet ontbreken. De traditionele Griekse salade met feta en olijven staat ook nog op mijn to-cook lijstje.
Donderdag
Een heerlijke Thaise kokossoep met garnalen die ook nog snel klaar is, het recept vind je hier.
Vrijdag
Tijd voor comfort food vandaag met deze zalige Mexicaanse ovenschotel met nachos.
Zaterdag
Heb je weleens ontbeten met shakshuka? Dit is een soort tomatenstoof waarin je eieren laat garen. Met dit gerecht als ontbijt waan je je even in het Midden-Oosten. Dit kun je natuurlijk ook prima eten als lunch.
Zondag
De oorsprong van bavarois ligt in Frankrijk, we blijven vandaag dus iets dichter bij huis. Deze frisse bavarois met mango en perzik is perfect voor dit seizoen.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.