Na de laatste echt tropische dagen in Nederland gaan we langzaam naar het najaar toe. Maar wel heel langzaam graag, want eigenlijk wil ik over een paar weken mijn verjaardag nog wel buiten in de tuin vieren. De gerechten van het weekmenu zijn deze keer ook een combinatie tussen zomer en herfst, precies de fase waarin ik me bevind. Eet lekker!
Maandag
Een vegetarisch succesrecept van Nigella dat heerlijk blijft: makkelijke linguine met citroen, tijm en champignons.
Dinsdag
Dominique vertelde het jullie afgelopen week al, dit recept voor ovenschotel met kabeljauw en Parmezaanse kaas is een van de nieuwe recepten uit de Eetkalender 2017. Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn, maar ik zeg het gewoon nog maar een keertje…die kun je hier al bestellen!
Woensdag
Met gember, koriander en honing als basis maak je deze zalige, roergebakken Chinese kip. Het hoeft niet, maar je kunt er ook nog wat noedels bij serveren.
Donderdag
Als ambassadeur van de bruine boon in Nederland vind ik het vooral interessant om jullie te inspireren met recepten die net even anders zijn. Zoals deze taco salade met bruine bonen bijvoorbeeld.
Vrijdag
Lang geleden dat ik surf & turf gegeten heb, het wordt weer hoognodig tijd. Deze combinatie van biefstuk, garnalen, Oosterse ingredienten en bulgur is een van mijn favorieten.
Zaterdag
Ik zit in de ‘zoete fase’ van mijn zwangerschap en daarom heb ik dit weekend twee recepten geselecteerd met chocolade. Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze zwarte bonen brownies met chili?
Zondag
En laten we dan op zondag maar weer eens deze makkelijke chocolademousse maken. Dat wordt smullen!
Ga je iets maken, laat dan even iets achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.