Al eerder deze week verblijde ik jullie met de lekkerste recepten met herfstgroenten. Terwijl ik die lijst samenstelde kreeg ik zoveel zin in een al die verwarmende herfstrecepten, dus heb ik er een aantal in dit weekmenu gezet. Stiekem om mezelf een plezier te doen, maar jullie natuurlijk vooral.
Wat kunnen we dus verwachten deze week? Al het fijne van de herfst! Dus hopelijk iets minder wind, regen en kou maar meer pompoen, pastinaak, knolselderij en paddenstoelen. Dit weekmenu brengt je in ieder geval al aardig op de goede weg. Eet lekker!
Maandag
My oh my deze spaghetti met pompoensaus en spe(c)kjes is echt een dikke hit hier thuis. Zelfs mijn anti vegetarische vriend eet ‘m graag.
Dinsdag
Dit bedoel ik dus. Wordt je toch warm van? Ik wel hoor, dinsdag gaan we voor de ovenrisotto met pastinaak, kruiden en heek.
Woensdag
Een van mijn lievelingsgerechten met knolselderij is knolselderijsoep. Nu al zin in 🙂
Donderdag
Het woord stoven doet me al aan de herfst denken. Deze snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander eten we lekker op donderdag.
Vrijdag
Zo net voor het weekend begint eet ik graag iets wat ik zo lekker vind, dat ik er de hele week al naar uit kijk. Zoiets als deze bavette met vijgenchutney en pastinaak stamppot met geroosterde ui.
Zaterdag
Francesca reisde met Verstegen naar Marokko op zoek naar de oorsprong van korianderzaad en maakte daar deze geweldige tajine met kip. Die maakte ze thuis na en ik heb ‘m geproefd, een aanrader!
Zondag
Dat er nagerechten met pompoen bestonden wist ik tot op heden nog niet. Nu ik deze pompoenmousse ontdekt heb, ga ik heel snel een nagerecht met pompoen proeven want het ziet er alleen al goddelijk uit!
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.