Ik krijg heel vaak persberichten binnen van nieuwe producten die gelanceerd zijn, oude producten in een nieuw jasje, openingen van nieuwe restaurants en ander food nieuws. Soms vind ik dingen wel interessant, maar wil ik er niet een hele blog aan wijden. En ik vind het ook niets om jullie ermee te spammen op Facebook en Twitter. Dus dat gaan we vanaf nu anders doen met een periodieke blog waarin ik jullie de nieuwste food informatie geef die ik interessant vind. En dat noem ik Francesca’s Food Inspiratie, want dat is natuurlijk precies waar deze blog om gaat 🙂
Het Voedselzandloper Kookboek
Onlangs verscheen het Voedselzandloper Kookboek van collega foodblogster Pauline Weuring. Na de theorie bieden arts Kris Verburgh en foodie Pauline een praktische invulling van De voedselzandloper, het boek van Kris. Pauline ontwikkelde heerlijke, creatieve en laagdrempelige recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunches, voorgerechten, avondmalen, toetjes en dranken, naar de inzichten van De voedselzandloper. Kris geeft hierbij interessante uitleg en duidelijke tips om het verouderingsproces af te remmen. Binnenkort meer over het Voedselzandloper Kookboek op Francesca Kookt!
Het Voedselzandloper Kookboek kost € 19,95 en is onder andere te bestellen bij bol.com.
Nieuwe thee smaken van Celestial Seasonings
Celestial Seasonings maakt met passie de mooiste tea blends voor de fijnste momenten. Geen alledaagse smaken, maar gloeiende kopjes verwennerij waar je echt even een momentje voor maakt. Thee in een lieflijke verpakking die je drinkt omdat je een beetje warmte nodig hebt, om te relaxen, om lekker te slapen of om juist een energieboost te krijgen.
De twee nieuwste smaken die aan het assortiment worden toegevoegd zijn de geurige Sleepytime Peach en de frisse Honey Lemon Ginseng, boordevol anti-oxidanten.
Ze zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn vanaf 18 november 2013.
Mutsjes breien met Innocent
Innocent smoothies stapt met hun breipennen op de trein voor het goede doel. In samenwerking met Kiosk en NS rijdt er op 20 november een trein tussen Alkmaar en Maastricht met daarin een knusse SocialCoupé, waarin Innocent met reizigers gaat breien. Wie opstapt, krijgt een innocent smoothie, wol en breinaalden en leert in de tijd van een treinrit ‘mutsjes breien’ van drie handige oma’s. De kunstwerkjes zetten zij op hun flesjes om aandacht te vragen en geld op te halen voor eenzame ouderen.
Kijk, van zo’n campagne raak ik nou ‘goedgemutst’. Kijk voor meer informatie op de website van Innocent.
Fairtrade Original chocoladeletters
Fair Trade Original viert Sinterklaas dit jaar met chocoladeletters vol symboliek en heerlijke romige melkchocolade. Op elke verpakking kun je je eigen tekst toevoegen. Zo geef je een origineel en persoonlijk cadeau.
De letter @ kun je richten aan wie je wilt. @wie zoet is, @mijn lieve zus, @juf Evelien. Tegelijkertijd worden de cacao- en suikerboeren er beter van. Zij besteden de fairtrade ontwikkelingspremie bijvoorbeeld @nieuwe wegen, @schoolgeld voor de kinderen of @nieuwe gereedschappen. Ook de letter & is er voor iedereen. Voor familie, vrienden, collega’s. Én voor de cacao- en de suikerboeren. Zij verkopen hun product tegen eerlijke handelsvoorwaarden. Dat geeft hen meer zekerheid & een goede prijs.
De letters kosten 2,29 euro. Je kunt ze direct online bestellen via Fairtradeshop. Ook zijn ze te koop bij de supermarkten van Plus en MCD, bij Bruna, Wereldwinkels en WAAR-winkels, en bij de groothandels Foox en Kruidenier.
Opening Hudson Bar & Kitchen in Rotterdam
Net als New York heeft Rotterdam zijn eigen Hudson. Geen rivier, maar een nieuw hip restaurant met een vette knipoog naar Amerika. Een bezoek aan Hudson is een culinaire ontdekkingstocht door de Verenigde Staten. Het restaurant serveert very American dishes als chili, steaks en (biologische) burgers.
De biologische burgers van Hudson mogen to die for zijn, ook vegetariërs komen bij het restaurant aan hun burger-trekken dankzij de veggie deluxe, een hamburger gemaakt met vleesvervangers van de Vegetarische Slager.
Op donderdag 7 november is Hudson Bar & Kitchen geopend in het Witte de Withkwartier.
Albert Heijn stamppotgroenten met een twist
Nog even en de winter staat weer voor de deur. Tijd voor heerlijke stamppotten! De oude, vertrouwde oer-Hollandse boerenkool-, andijvie- en zuurkoolstamppotten kennen we allemaal. Heerlijk, maar verandering van spijs doet eten. Daarom heeft Albert Heijn drie stamppotgroenten met een twist ontwikkeld: Boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper, Andijvie met radicchio en tomaat en Groene kool met prei en oranje peen. Herkenbaar, maar net even anders. Aardappelen en rookworst of spekjes erbij en in een handomdraai zet je een lekkere maaltijd op tafel.
De nieuwe AH stamppotgroenten zijn in de meeste AH winkels verkrijgbaar en via Albert.nl. De mix van groenten is verpakt in zakken van 400g (Boerenkool, Groene kool) of 300g (Andijvie) en goed voor een maaltijd voor 2-3 personen. De prijs bedraagt € 1,99 per zak.
Stichting Helder Water
Hoewel we in Nederland de luxe hebben van kwalitatief goed kraanwater, ontkomen we er niet aan om van tijd tot tijd ook gebotteld water te kopen. Wat is er dan mooier dan hiermee een goed initiatief steunen? Stichting Helder Water verkoopt gebotteld water in de meeste Nederlandse supermarkten (o.a. Jumbo, C1000, AH en Deen). De gehele nettowinst van de verkoop van het water wordt geïnvesteerd in de aanleg van waterputten in landen waar dat het hardst nodig is. Toch liever kraanwater en wel deze stichting steunen? Dat kan met een navulbare “on-the-go” fles, verkrijgbaar in de webshop. Een prachtige, duurzame en sterke navulbare fles die beloond werd met een grand prix IF du design. De flessen zijn voorzien van een eenvoudig te openen drukknop, ergonomisch handvat én veiligheids-vergrendeling.
Restaurant Midtown Grill lanceert ‘Thanksgiving Turkey To Go’
In Nederland wordt de Amerikaanse feestdag Thanksgiving steeds vaker gevierd. Vandaar dat Restaurant Midtown Grill, gevestigd in het Marriot hotel in Amsterdam, iedereen de kans geeft om de smaak van de Amerikaanse traditie te proeven. Het steakhouse (een van de beste van Amsterdam) introduceert vanaf 26 november het ‘Turkey to Go’ concept. Zo kun je op 28 november, Thanksgiving Day, in huiselijke kring genieten van een traditionele maaltijd: een hele kalkoen, zoete aardappelen, cranberries, pompoentaart en bijpassende wijnen.
Pickwick Groene Thee met Kokos
Eind november lanceert Pickwick groene thee met kokos. Deze Pickwick Green Coconut is een blend met de beste kwaliteit groene thee, groene rooibos thee en stukjes kokosnoot. Pickwick introduceert deze theesoort als eerste in de Nederlandse supermarkten.
Naast de kokosvariant introduceert Pickwick nog een theeblend: Pickwick Green Mint. Een groene thee met de frisse smaaksensatie van pure munt.
De Pickwick Green Coconut en Pickwick Green Mint varianten zijn 100% natuurlijk en vanaf eind november te vinden in het theeschap van alle bekende Nederlandse supermarkten en de D.E winkels voor een consumentenadviesprijs van € 1,59.
Wijn langer houdbaar met de AntiOx
Je kent vast het probleem van de geopende wijnfles die staat te verpieteren, omdat je niet de hele fles in 1 keer opdrinkt. Daar is nu een nieuwe oplossing voor: AntiOx. Deze slimme dop is getest en goedgekeurd door bekende Franse en Spaanse sommeliers. AntiOx bewaart aroma’s en de degustatiekwaliteiten van de wijn tot zeker een week. Zonder vacuüm. De actieve koolfilter in de AntiOx neutraliseert de oxidatie van de wijn, waardoor je dagenlang kunt genieten van je favoriete wijn. Met de instelbare datumring weet je precies wanneer de fles is geopend. De consumentadviesprijs is € 19,95. Verkrijgbaar bij Bossenbroek of in de betere wijnwinkel.