Met welk food nieuws beginnen we het nieuwe jaar? Je leest het in de nieuwe Francesca’s Food Inspiratie. Met deze keer de allerlekkerste chocolade die ik in lange tijd heb geproefd, de eerste fairtrade sambal ter wereld, online shoppen en recepten zoeken en een juweeltje van een Nespresso apparaat waar je echt wel even voor wilt sparen.
De bijzondere chocolade van Taza Chocolate
Ben je een echte chocolade lover? Ga dan maar eens snel kijken in de webshop van Stone Ground Chocolate. De Taza Chocolate die ze hier verkopen is fenomenaal goed. Steengemalen en minimaal bewerkt waardoor de structuur ongewoon ruig en ruw blijft. Met als resultaat pure chocolade waar je echt nog op kunt kauwen. In heerlijke smaken zoals amandel met zeezout, chipotle chili, kaneel, koffie en voor de die hards kun je er zelfs 87% pure chocolade kopen.
Tip van mij: bestel de sampler waar 8 verschillende smaken in zitten, kun je ze gelijk allemaal proeven. En bestel er dan ook gelijk een amaze bar bij, onze favorieten thuis zijn de sea salt & almonds en coconut. Het is niet goedkoop, dat geef ik gelijk toe, maar deze chocolade is het waard en wil je alleen eten op bijzondere momenten (en anders blijf je eten, zoals in mijn geval).
Nieuwe webshop van Oil & Vinegar
Ze hebben al 14 winkels in Nederland, maar je kunt het lekkers van Oil & Vinegar nu ook online kopen in hun nieuwe webwinkel. Je vindt er producten uit verschillende delen van de wereld, recepten en veel informatie over gebruik en toepassingen. Ik proefde onlangs de kant-en-klare muhamarra dip die erg lekker was en met de Maghreb rub ga ik binnenkort een flink stuk vlees bereiden.
KitchenAid Artisan Nespresso
Nespresso en KitchenAid hebben de krachten gebundeld en daar is wel een heel mooi resultaat uit gekomen; de state of the art Artisan Nespresso. In amper 30 seconden is de Artisan Nespresso klaar voor gebruik. Zes instellingen zorgen altijd voor de juiste koffiesterkte en gewenste hoeveelheid. De Nespresso koffie komt zo naar eigen smaak optimaal tot zijn recht. Het apparaat is verkrijgbaar in zes kleuren, met of zonder Aeroccino om warme melk of melkschuim te bereiden. Met Aeroccino kost de Artisan Nespresso € 459,- en zonder € 399,-. Je koopt ‘m onder andere bij fonq.nl.
De eerste fairtrade sambal ter wereld
We zijn echte sambal-eters thuis. En dan heb ik het niet over de sambal badjak en oelek. Nee, normaal gesproken zijn wij van het ‘echte werk’. Dat is ook bijna geen verrassing meer en wellicht kreeg ik daarom een aantal potjes van de eerste fairtrade sambal ter wereld thuisgestuurd. In de uitvoeringen oelek en badjak. En wat denk je, we vonden ze geweldig! Zelfs The Mr. die normaal zijn bed niet uitkomt voor iets minder heets dan adjuma vond ze erg lekker. Minder spicy dan hij gewend is, maar enorm goed op smaak. En ik moet bekennen dat ik het potje badjak erg vaak uit de koelkast haal tegenwoordig. Kijk hier voor meer informatie en verkoopadressen (in ieder geval al bij Plus en de Wereldwinkels).
Je favoriete recepten nu ook op Foody.nl
Foody.nl is een nieuw food platform waar je een grote verzameling aan recepten (al meer dan 4.000) vindt van een aantal grote Nederlandse foodbloggers. Met erg handige zoekfilters waardoor je er iedere dag terecht kunt voor de lekkerste recepten. Handig is dat je er ook een persoonlijk profiel kunt aanmaken waardoor je je favoriete recepten kunt opslaan en zoekresultaten krijgt die passen bij jouw smaakprofiel. Francesca Kookt vind je er ook tussen! Neem hier een kijkje op Foody.nl.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.