De zon laat zich weer flink zien de komende dagen en daar heb ik me door laten inspireren voor het nieuwe weekmenu. Met allemaal lichte, vrolijke en zonnige gerechten die je stuk voor stuk buiten kunt eten. Dat wordt genieten, eet lekker!
Maandag
In deze caprese salade combineerde ik verse tomaten, gegrilde perzik, burrata, rucola en pesto. Zo gemaakt en lekker om te eten samen met crostini’s of toast.
Dinsdag
Het recept voor deze gewokte mosselen met zeekraal ontdekten we in Zeeland. Super snel gemaakt en je eet het met brood of frietjes.
Woensdag
Alle ingrediënten voor deze geroosterde kip met kruidenmarinade en groenten gaan samen in een schaal en de oven doet de rest van het werk. Ik koos voor maïs, groene asperges, paprika en venkel. Maar kies vooral de groenten die je zelf lekker vindt.
Donderdag
Alle kinderen zijn dol op deze spaghetti met tomaat en ricotta, en vrijwel alle volwassenen ook trouwens ;-).
Vrijdag
Steek de barbecue maar aan vandaag, want we maken deze gemarineerde kip erop. In combinatie met krokante groenten en zelfgemaakte pindasaus worden het heerlijke wraps.
Zaterdag
Deze zaterdag eten we een lekkere poké bowl met zalm, avocado en komkommer als lunch. Hopelijk buiten in de zon!
Zondag
Deze ‘passionate about coffee’ koffiecocktail met Licor 43 Baristo, passievrucht en crushed koffie-ijs is een geweldige afsluiter van een etentje. Wil je zelf ook aan de slag met Licor 43 Baristo en er cocktails mee maken? Meld je dan snel hier aan. Met jouw recept maakt je ook nog eens kans op een ballonvaart voor 2 personen, hoe tof is dat!
Bewaar het weekmenu op Pinterest!
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.