Na de afgelopen drukke periode breekt er bij mij vanaf maandag eindelijk een wat rustigere periode aan. Waarin ik weer kan bijkomen, achterstallige actiepunten kan bijwerken en koken. En ik heb zin in heel veel lekkers! Dat is dan ook het thema geworden van mijn nieuwe weekmenu voor jullie, want het menu zit bomvol met mijn favoriete gerechten.
Deze week vinden jullie onder andere zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granatappel, Thaise curry met kipballetjes, pasta uit de oven met een krokant dakje en krab rolls voor het weekend in het menu. Ook heb ik mijn mini flans opgenomen, een heerlijk dessert voor de Pinksterdagen. Eet lekker!
Heb jij je al gratis aangemeld voor mijn Kookclub? Iedereen die lid wordt voor 1 juni 2022 maakt automatisch kans om aanwezig te zijn bij mijn eerste kookclubdiner op donderdag 9 juni; een intiem diner voor 10 personen, samen met mij, bij de Italiaanse Trattoria Di Niente in Zoetermeer.
Maandag
Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.
Dinsdag
Wij zijn dol op snelle curry’s thuis en ik heb daarom altijd wel een pakje Thaise currypasta in de voorraadkast staan. Zeker voor doordeweeks vind ik dat een uitkomst, omdat ik dan snel een heerlijk, smaakvol gerecht op tafel kan toveren. Zoals bijvoorbeeld deze Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashewkruim.
Woensdag
Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind op een zonnige dag is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog even de salade samenstellen en in 20 minuten kun je aan tafel.
Donderdag
Voor deze pasta uit de oven maak je eerst een heerlijke basissaus. Daarna gaat de pasta met saus in een ovenschaal en daar strooi je een mengsel van panko en kaas over. Wat in de oven getransformeerd wordt tot een krokant dakje. Favoriet van onze kinderen ook!
Vrijdag
Heerlijk comfort food voor de vrijdag zijn deze tortilla’s uit de pan met een mengsel van rundergehakt, rode peper, paprika en mais. Op het laatst gaat er nog wat geraspte kaas over en de tortilla’s worden gegarneerd met zelfgemaakt guacamole, zure room en citroensap. Je kunt deze tortilla’s helemaal zoutarm maken of je voegt naar smaak nog een snuf zout toe aan de gehaktvulling.
Wil je meer Tex Mex recepten zien? Kijk dan ook eens hier!
Zaterdag
Je kent vast de klassieke lobster roll wel. Die heb ik vandaag op het menu gezet, maar dan met onze eigen Noordzeekrab. Als je het krabvlees haalt bij de visboer, heb je deze krab rolls zo gemaakt.
Zondag
Heet het nou flan of crème caramel, dit goddelijke dessert wat je maakt met een custard? Nou, dat ligt er volledig aan in welk land je bent. In Italië en Frankrijk noemen ze het crème caramel en in onder andere Spanje en Mexico noemt men het flan. De basis van het recept bestaat uit een custard met melk, eieren en suiker en het wordt gecombineerd met karamelsaus of met dulce de leche.
Bewaar het weekmenu op Pinterest!
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.